• Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului a luat măsuri, după tragedia de la Suceava
  • Preoții nou hirotonisiți sunt sfătuiți să nu mai oficieze singuri botezul unor bebeluși
  • Preoții din Arhiepiscopia Sucevei au primit un set de îndrumări

Preoții nou hirotonisiți sunt sfătuiți să nu mai oficieze singuri botezul unor bebeluși. Recomandarea a fost transmisă de Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, după tragedia de la Suceava, în care un copil a murit după botez.

Preoții din Arhiepiscopia Sucevei au primit un set de îndrumări, prin care preoții nou hirotonisiți să nu mai poată introduce copilul în cristelniță fără să fie însoțit de un preot mai experimentat.

Preotul cu mai multă vechime va fi cel care va putea introduce copilul în apa sfințită.

Recomandări

POLITICO: IOHANNIS „VÂNEAZĂ” JOB DE TOP
BĂLAN POATE ASIGURA VOT ELECTRONIC
A.I. ÎȚI ADUCE AMINTIRILE DIN COPILĂRIE
ALTMAN ÎNCEPE TRAINING CU URMĂTORUL MODEL A.I.
PROTESTE DE AMPLOARE ÎN GEORGIA
DEFICITUL BUGETAR S-A DUBLAT

În plus, preoții vor trebui să discute cu părinții dacă bebelușul are probleme medicale care l-ar putea face sensibil sau dacă este născut prematur.

O altă recomandare vizează bebelușii care sunt botezați înainte de a împlini 40 de zile sau care plâng, caz în care copilul va fi botezat cu apă din palma preotului. Aceeași recomandare este și pentru cazurile în care părinții refuză cufundarea în cristelniță.

Recomandările au fost transmise preoților din Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, după ce, la Suceava, un copil a murit după ce a fost botezat, iar la autopsie medicii au găsit lichid în plămâni.