• Comitetului pentru Situații de Urgență București s-a întrunit astăzi pentru a hotărî noi măsuri în Capitală
  • Barurile, cluburile și cazinourile vor fi închise
  • Masca de protecție este obligatorie pe o rază de 50m în zona școlilor

Comitetului pentru Situații de Urgență București s-a întrunit astăzi într-o ședință pentru a hotărî noi măsuri de limitare a răspândirii noului coronavirus. Prefectul Capitalei Gheorghe Cojanu a anunțat că este posibilă carantinarea sectoarelor dacă indicele crește.

Barurile, cluburile, cazinourile și sălile cu jocuri de noroc vor fi închise și ele. Marți seara autoritățile au decis că restaurantele, cafenelele, cinematografele, sălile de spectacol, teatrele si spațiile în care se organizează evenimente se vor închide începând cu astăzi. Însă, pe listă nu fuseseră incluse și sălile cu jocuri de noroc. Sunt exceptate loteriile și pariurile unde se eliberează bilete.

Printre deciziile luate de Comitet, se numără și obligativitatea purtării măștii pe o rază de 50 m în zona școlilor. Inițial, această distanță era de 100 m. Prefectul a spus că este posibilă carantinarea sectoarelor dacă rata cazurilor crește. Gheorghe Cojanu a adăugat că dacă rata de incidență ajunge la 3 vor fi luate măsuri extreme.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.