• În Guvern și în Coaliție au avut loc discuții în ceea ce privește acclerarea campaniei de vaccinare.
  • Vicepremierul Dan Barna a anunțat că românii vor putea merge la mall în weekend doar dacă sunt vaccinați.
  • Printre altele, cei vaccinați pot participa la tombole cu utilaje agricole.

De teama celui de-al patrulea val al pandemiei, vineri, în Guvern și în Coaliție s-au purtat discuții despre stimularea campaniei de vaccinare. Viceprempierul Dan Barna a subliniat că, pentru a încuraja campania de vaccinare în mediul rural, persoanele care se vaccinează pot participa la tombole cu utilaje agricole. O măsură surprinzătoare anunțată de Dan Barna este aceea că românii vor putea merge la mall în weekend doar dacă sunt vaccinați.

„Am discutat chiar în ședința coaliției din această săptămână. Au fost prezentate mai multe variante, pe unele dintre ele premierul si-a exprimat sustinerea. E clar că trebuie să venim cu măsuri pe modelul celorlalte state europene pentru încurajarea campaniei de vaccinare. Probabil valul patru va avea acel efect de stimul pentru acea parte din populație care nu s-a dus până acum să se vaccineze. S-a discutat și subiectul unei potențiale loterii, chiar cu utilaje agricole, astfel încât să reacționeze cei din mediul rural”, a declarat vicepremierul.

„E un mesaj foarte clar”

„Sunt două tipuri de demersuri, cele de încurajare și stimulare, dar și acele măsuri pentru cadre medicale, pentru accesul la anumite servicii neesențiale, existența vaccinarii să fie o condiționalitate. De exemplu, mersul la mall, să fie condiționat de existența vaccinării. Persoanele vaccinate să meargă la mall în weekend, restul, în cursul săptămânii. E un mesaj foarte clar: dacă vrem să nu ne mai întoarcem la perioada de restricții care ne-a chinuit atât de mult, e necesar să ne vaccinăm. Vom avea cu toții probleme dacă nu vom crește procentul de vaccinare.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI