Varianta Delta a coronavirusului ajunge şi la persoanele infectate din China, astfel că Beijingul a impus noi restricţii, relatează Financial Times.

Comisia Națională de Sănătate din China a raportat marți 83 de cazuri la nivel local, majoritatea fiind depistate în estul provinciei Jiangsu. Numărul total de infecții se ridică la aproximativ 400.

Oficialii cred că principala sursă de transmitere provine de la un avion care a sosit din Rusia pe aeroportul din Nanjing, pe 10 iulie.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Zhang Wenhong, un expert în boli infecțioase de la Spitalul Huashan al Universității Fudan din Shanghai, a confirmat, în cadrul unei conferințe de presă, că unii dintre cei infectați erau angajați ai aeroportului care au fost deja vaccinaţi.

El a spus că eficacitatea vaccinurilor fabricate în China a fost demonstrată de faptul că contactelor celor infectați au fost testate negativ.

Ultima epidemie s-a răspândit rapid în marile orașe. Deși în Beijing au fost confirmate mai puțin de 10 cazuri, guvernul local a anulat trenurile, avioanele și autobuzele spre și dinspre locurile considerate riscante.

Reapariția virusului în Wuhan, unde au fost depistate primele cazuri de virus, a fost, de asemenea, în trend pe rețelele de socializare chinezești marți, după ce autoritățile sanitare locale au raportat 10 cazuri simptomatice în ultimele zile. Autoritățile au planificat să testeze toți locuitorii orașului pentru depistarea virusului, fiind pentru a doua oară când procedează astfel, potrivit agențiilor de presă.

Un alt motiv de îngrijorare a fost descoperirea a peste 60 de cazuri în Zhengzhou, capitala provinciei Henan. Luna trecută, inundațiile au cuprins porțiuni imense din oraș, prinzând oamenii în vagoane de metrou și tuneluri de trafic. Luni, bilanțul oficial al dezastrului a fost ridicat de la 99 la 302 morți, iar 50 de persoane sunt încă dispărute.