• Restricțiile țin de industria hotelieră, de agrement și distanțare socială.
  • Scoția, Țara Galilor și Irlanda de Nord au impus aceste măsuri pentru a preveni creșterea numărului de cazuri.
  • Marea Britanie a înregistrat vineri 122.186 de cazuri noi.

În Scoția, Țara Galilor și Irlanda de Nord au intrat în vigoare noi restricții anti-Covid în condițiile în care aceste țări încearcă să oprească creșterea numărului de infecții. Toate cele trei națiuni au introdus restricții în industria hotelieră și de agrement, au reluat regulile de distanțare socială și au impus limite privind mărimea grupurilor de persoane care se întâlnesc.

Boris Johnson nu a anunțat alte restricții în Anglia, dar premierul a declarat că nu va ezita să acționeze dacă va fi necesar. Cifrele zilnice privind coronavirusul nu sunt raportate în zilele de Crăciun și de Boxing Day, dar vineri a fost înregistrat un nou record de 122.186 de cazuri în Marea Britanie.

Oficiul Național de Statistică a estimat – folosind programul său săptămânal de testare aleatorie – că 1,74 milioane de persoane, adică una din 35, a avut coronavirus în urmă cu șapte zile. Asta a fost înainte de creșterea mare de săptămâna trecută a numărului zilnic de cazuri, care se bazează pe rezultatele pozitive la teste. Deși Anglia este singura dintre cele patru națiuni din Marea Britanie care nu înăsprește restricțiile după ziua de Crăciun, aceasta are cea mai mare rată de infectare.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

În Londra, regiunea cea mai afectată, una din 20 de persoane era considerată duminica trecută ca fiind purtătoare a infecției. Constatările preliminare ale Agenției britanice de securitate sanitară au arătat că varianta Omicron ar putea fi mai puțin susceptibilă de a provoca boli grave decât varianta dominantă anterior, Delta.

Sir Graham Brady, un important parlamentar conservator, a declarat că ajunge și a salutat rapoartele potrivit cărora miniștrii se opun oricăror restricții suplimentare.

Scriind în Mail on Sunday, el a spus: „Chiar și cu noi dovezi concrete că varianta Omicron nu va provoca devastarea prezisă inițial, există temeri foarte reale că, dacă Crăciunul din acest an a fost reprimit, Anul Nou ar putea fi anulat în schimb. Acest lucru nu trebuie să se întâmple”.

Guvernul britanic își continuă strategia de încurajare a preluării vaccinurilor de rapel pentru a se proteja împotriva variantei Omicron, trimițând milioane de SMS-uri în ziua de Boxing Day, îndemnând oamenii să se vaccineze acum.