• O navă de război americană a traversat din nou, marţi, strâmtoarea Taiwan, parte a ceea ce armata americană numeşte o activitate de rutină.
  • China, consideră că Washingtonul încearcă să stârnească tensiuni regionale, relatează Reuters.

Marina americană a declarat că distrugătorul Milius, din clasa Arleigh Burke, a efectuat un „tranzit de rutină în Strâmtoarea Taiwan” prin apele internaţionale, în conformitate cu legislaţia internaţională.

„Tranzitul navei prin strâmtoarea Taiwan demonstrează angajamentul SUA faţă de un Indo-Pacific liber şi deschis. Armata Statelor Unite zboară, navighează şi operează oriunde permite dreptul internaţional”, a adăugat US Navy.

Luna trecută, armata chineză a condamnat Statele Unite şi Canada pentru că au trimis câte o navă de război prin strâmtoarea Taiwan, afirmând că acestea ameninţă pacea şi stabilitatea în regiune.

Recomandări

SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII

China revendică Taiwanul ca teritoriu propriu şi a organizat misiuni repetate ale forţelor aeriene în zona de identificare a apărării aeriene a Taiwanului (ADIZ) în ultimul an, provocând furia Taipeiului.

La fel ca majoritatea ţărilor, Statele Unite nu au legături diplomatice oficiale cu Taiwanul, dar sunt cel mai important susţinător internaţional şi furnizor de arme al acestuia.

Beijingul consideră că Taiwanul este cea mai sensibilă şi importantă problemă în relaţiile sale cu Washingtonul.