Noi violențe între armata israeliană și palestinieni la frontiera cu Fâșia Gaza. Protestatarii au fost răniți

Israelul a atacat poziţii din Fâşia Gaza, după violenţe produse la graniţă, soldate cu zeci de răniţi
  • Aproximativ 1.000 de palestinieni au protestat la frontiera dintre Fâşia Gaza şi Israel.
  • Surse palestiniene au declarat că nave militare israeliene au tras focuri de armă.

Noi confruntări între protestatari palestinieni şi armata israeliană au avut loc, miercuri după-amiază, la frontiera dintre Fâşia Gaza şi Israel, iar demonstranţi palestinieni au fost răniţi, afirmă surse locale citate de cotidianul The Jerusalem Post.

Aproximativ 1.000 de palestinieni au protestat la frontiera dintre Fâşia Gaza şi Israel. Palestinienii, care cer anularea blocadei impuse de Israel, au lansat baloane incendiare, au aruncat cu pietre spre militari israelieni şi au incendiat anvelope auto.

Armata israeliană a ripostat, iar cel puţin 14 palestinieni au fost răniţi prin împuşcare, conform Ministerului Sănătăţii din Fâşia Gaza.

Surse palestiniene au declarat că nave militare israeliene au tras focuri de armă spre ambarcaţiuni palestiniene de pescuit, în largul Fâşiei Gaza.

Organizaţia islamistă Hamas, care deţine controlul asupra Fâşiei Gaza, organizează frecvent proteste faţă de blocada comercială impusă de Israel.

Tensiunile între Israel şi palestinieni s-au amplificat în ultimele săptămâni, atât la frontiera cu Fâşia Gaza, cât şi în Cisiordania. Un adolescent palestinian a fost ucis, marţi, în confruntări cu militari israelieni produse în cursul unei operaţiuni desfăşurate în Cisiordania. Marţi seară, un agent de poliţie israelian a fost rănit în atacuri lansate de protestatari palestinieni în zona Abu Dis, la periferia estică a oraşului Ierusalim.

Avioane militare israeliene au efectuat în ultimele zile raiduri aeriene în teritoriul palestinian Fâşia Gaza, ca ripostă la atacuri cu baloane incendiare şi la violenţele produse în zona de frontieră. Sâmbătă, 41 de palestinieni au fost răniţi în cursul violenţelor produse la frontiera dintre Fâşia Gaza şi Israel. De asemenea, un agent al Poliţiei de Frontieră din Israel a fost rănit, fiind în stare critică.