• Impozitul pe dividende crește de la 5% la 8%.
  • TVA-ul la băuturile cu zahăr crește la 19%.
  • Angajații part-time vor plăti contribuții la nivelul salariului minim.

Guvernul îți ia, nu îți dă. În plină criză, Ciucă și ai lui modifică codul fiscal și îți adaugă taxe, iar pe altele le măresc. Guvernul a adoptat proiectul privind creșterile de taxe.

Crește impozitul pe dividende de la 5% la 8%, TVA-ul la băuturile cu zahăr la 19%. TVA-ul în Horeca a fost modificat. Nicolae Țăran, analist economic spune că acest lucru era inevitabil, deși actuala coaliție a susținut că nu va fi mărită povara fiscală.

Trebuie să ținem cont că România are una din cele mai mici rate fiscale din UE, doar Irlanda are o rată mai mică, în jur de 24%. Noi avem o rată de 32-33%, iar media UE este peste 40%. Există țări cum e Franța unde rata fiscalității este de 55%. Deci în condițiile actuale în care inflația se pare că a scăpat de sub control, creșterea fiscalității este o măsură inevitabilă, pentru că o monedă mai puternic fiscalizată devine și mai puțin inflaționistă, a transmsi Nicolae Țăran, analist economic.

Recomandări

CINE AR CANDIDA PENTRU ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
CE FAC ELEVII ÎN SĂPTĂMÂNA VERDE
NE-A SALVAT VACCINUL?
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Majorările de taxe vor continua, pentru că Guvernul are deficit bugetar semnificativ.
Asta susține Adrian Codîrlașu, vicepreședinte CFA România.

La același venituri, trebuie să avem aceleași taxe și în sensul acesta s-a mers, ca să fie echitabil pentru toți. Asta înseamnă, bineînțeles, prețuri mai mari pentru consumatori, pentru că orice taxă se duce în prețul final al bunului sau serviciului și practic asta vor face companiile, vor duce mai departe aceste majorări de taxe către prețul final plătit de consumator, a susținut Adrian Codîrlașu, vicepreședinte CFA România.