• Noile variante de Covid-19, extrem de contagioase, ar putea să ducă la un „potenţial nou val de cazuri” în Statele Unite
  • „Aceste variante reprezintă o ameninţare foarte reală pentru progresul nostru”
  • CDC a declarat că varianta B.1.1.7, cea din Marea Britanie, va deveni tulpina dominantă în SUA, în această lună

Noile variante de Covid-19, extrem de contagioase, ar putea să ducă la un „potenţial nou val de cazuri” în Statele Unite, relatează BBC. Şefa Centrelor pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din SUA (CDC) a declarat că este îngrijorată de ce au arătat datele recente legate de virus.

Ea a spus că aproximativ 70.000 de cazuri noi pe zi au fost înregistrate săptămâna trecută, ceea ce reprezintă „un număr foarte mare”. În aceeaşi perioadă, s-au înregistrat şi 2.000 de decese pe zi.

„La acest nivel de cazuri, cu noile variante care se răspândesc, vom pierde complet ceea ce am câştigat până acum”, a declarat dr. Rochelle Walensky. „Aceste variante reprezintă o ameninţare foarte reală pentru progresul nostru”, a mai spus ea.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Există multe versiune ale virusului, însă experţii în sănătate sunt deosebit de îngrijoraţi de câteva, printre care cele descoperite în Marea Britanie, Africa de Sud şi Brazilia.

CDC a declarat că varianta B.1.1.7, cea din Marea Britanie, va deveni tulpina dominantă în SUA, în această lună.

În total, în SUA au fost înregistrate peste 28 de milioane de cazuri de Covid-19 şi 500.000 de decese, potrivit datelor OMS.