• Un cutremur cu magnitudinea 5,2 zguduie România.
  • Din primele date, acest a avut magnitudinea de 5.2.
  • Seismul a fost resimțit și la Alba Iulia și Sibiu.

Un nou cutremur, cu magnitudinea de 3 pe Richter s-a produs, luni, la ora locală 17:21, în Oltenia, judeţul Gorj, potrivit Institutului Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Seismul s-a înregistrat la o adâncime de 15 kilometri şi a fost localizat la 109 km sud-vest de Sibiu, 111 km nord-vest de Craiova şi 146 km vest de Piteşti.

Acesta este al doilea seism înregistrat în interval de 30 de minute în zonă, după cel cu magnitudinea de 5,2 produs la ora locală 16:58.

Recomandări

LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS

Luni a avut loc un cutremur de 5,2 grade, la 21 de km de Târgu Jiu, care a afectat România, Serbia și Bulgaria. Acest a avut magnitudinea de 5.2.

Potrivit datelor preliminare publicate, la ora 16:58:06 (ora României), Oltenia, Gorj, s-a produs un cutremur semnificativ cu magnitudinea ML 5.2, la adâncimea de 15 km.

Cutremurul s-a produs la 102km SV de Sibiu, 107km NV de Craiova, 137km V de Pitesti, 166km E de Timisoara, 179km S de Cluj-Napoca, 183km SE de Arad, 196km V de Brasov, 218km E de Belgrade, 222km E de Zemun, 224km V de Ploiesti, relevă datele Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, INFP.

Raed Arafat: Așteptăm să vedem dacă apare vreo solicitare de sprijin”

„Nu avem informații referitoare la vreun impact al acestui cutremur. Până acum nu s-au primit apeluri prin 112, iar situația este dinamică, așteptăm să vedem dacă apare vreo solicitare de sprijin. Conform procedurii, colegii de la pompieri trebuie să iasă și să facă verificări acolo unde a fost resimțit cutremurul. Nu pot să mă pronunț în locul seismologilor, însă din ceea ce știu sunt separate faliile și cutremurul nu poate avea legătură cu cele din Turcia” .

„Despre pregătirea de cutremur și despre modul de reacție noi am mai vorbit. Există dotare care să ne permită să mobilizăm efective pentru intervenție. Dacă sunt necesare măsuri precum solicitarea de sprijin internațional, asta întotdeauna poate să se întâmple și există toate procedurile stabilite împreună cu colegii din structurile europene. Noi sperăm să nu fie niciun efect al cutremurului de azi. Eu rog populația să nu intre în panică și mai ales să nu cadă victime campaniilor de dezinformare și de manipulare care pot să se deruleze acum” , a declarat Raed Arafat conform presei locale.

„Pentru partea de informare în ceea ce privește reacția potrivită în timpul unui cutremur, aici avem două surse: portalul ISU, „Fii pregătit!” și aplicația DSU care are o zonă educativă cu toate recomandările” , a mai spus Raed Arafat.

Până în prezent, nu au fost raportate pagube.

Alte detalii sunt încă în curs de elaborare.