• Din cei 338.252 de români vaccinați, 9.844 au primit rapelul
  • Aproape 500.000 de români s-au înscris la vaccinare până acum
  • Locurile se ocupă repede la centrele de vaccinare din București

Aproape 500 de mii de români s-au înscris până acum pe platforma de vaccinare. În plus, am reușit și să atingem un nou record. Ieri s-au vaccinat 39.712 români.

Cum decurge etapa a doua de vaccinare

De când a început etapa a doua a campaniei de vaccinare, adică de pe 15 ianuarie până ieri s-au înscris 491.342 de persoane la vaccin. Din acest total avem 226.428 de adulți peste 65 ani, 109.269 persoane cu afecțiuni cronice și 155.645 de angajați din domenii esențiale.

Ei au avut la dispoziție mai multe metode de programare. Fie s-au înscris individual pe platforma de vaccinare, fie prin call center, prin intermediul angajatorului sau cu ajutorul medicului de familie.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Coadă la programări, în București

Au apărut câteva locuri disponibile ieri în Capitală, dar s-au ocupat rapid, iar în țară peste 31 de județe au ajuns la capacitate maximă. Mai ales că acum au apărut și alte categorii de persoane care se pot vaccina, conform hotărârii de guvern adoptate ieri.

Locuri libere mai sunt în nordul și centrul țării, de exemplu în județele Alba, Maramueș, Iași și Suceava.

Bilanțul campaniei de vaccinare

Etapa a doua a campaniei de vaccinare e în plină ascensiune. Ieri am reușit să atingem un nou record, 39.712 oameni vaccinați.

Dintre aceștia 35.682 de persoane au primit prima doză de vaccin, iar 4.030 s-au vaccinat cu a doua doză.

În mai puțin de o lună, adică de la începutul campaniei de vaccinare și până acum am reușit să vaccinăm 348.096 de persoane și am avut un total de 987 de reacții adverse minore.