• Statele Unite au înregistrat primul caz de infectare cu varianta mutată a virusului SARS-CoV-2 din Marea Brtanie.
  • Joe Biden a avertizat că ar putea dura ani de zile pentru ca majoritatea americanilor să fie vaccinați împotriva COVID- 19.
  • Biden a anunțat Congresul că dorește să crească semnificativ cheltuielile pentru a accelera distribuția vaccinurilor.

Statele Unite au înregistrat primul caz de infectare cu varianta mutată a virusului SARS-CoV-2 din Marea Brtanie. Cazul a fost detectat în Colorado și este vorba despre un tânăr de 20 de ani.

Cu toate acestea, președintele ales Joe Biden a avertizat că ar putea dura ani de zile pentru ca majoritatea americanilor să fie vaccinați împotriva COVID- 19 la ratele de distribuție curente, notează REUTERS.

Predicția sumbră a lui Biden este contrară așteptărilor americanilor că pandemia se va termina la scurt timp după ce prelua funcția, pe 20 ianuarie.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII
MESAJUL REGELUI CHARLES
BEYONCE LANSEAZĂ UN NOU ALBUM

Biden a anunțat Congresul că dorește să crească semnificativ cheltuielile pentru a accelera distribuția vaccinurilor, pentru a extinde testele COVID și pentru a ajuta la redeschiderea școlilor închise.

Președintele ales al SUA a mai declarat că aproximativ 2 milioane de persoane au primit doza inițială a unuia dintre cele două vaccinuri, dar că este o parte destul de mică din cele peste 20 de milioane pe care le promisese președintele republican Donald Trump, până la sfârșitul anului.

„Efortul de distribuire și administrare a vaccinului nu progresează așa cum ar trebui”, a spus Biden în Wilmington, Delaware. În ritmul actual, „va dura ani, nu luni, pentru a vaccina poporul american”.

Însă chiar și într-un ritm mult mai alert, ar dura încă câteva luni până când majoritatea americanilor vor fi vaccinați, a spus el, adăugând că situația s-ar putea să nu se îmbunătățească până „până în martie”.