• Opt victime sunt internate în spital, în timp ce căutările în locul devastat din satul Creeslough continuă.
  • Lucrători de urgență de pe ambele părți ale frontierei irlandeze sunt implicați în operațiunea de salvare.
  • Au fost folosiți câini de urmărit și un excavator a cercetat molozul, care a fost luat cu o remorcă.

Nouă persoane au fost confirmate moarte în urma unei explozii la o benzinărie din Donegal – și se așteaptă ca numărul acestora să crească. Alte opt victime sunt internate în spital, în timp ce se continuă căutările în zona devastată din satul Creeslough, iar alte persoane sunt încă dispărute. Explozia de vineri după-amiază a distrus stația de benzină și magazinul Applegreen, provocând pagube importante, inclusiv la clădirile și mașinile din jur.

Prim-ministrul irlandez Micheal Martin a declarat că națiunea este în doliu pentru locuitorii din Creeslough și că toată lumea a fost distrusă de amploarea tragediei. Lucrători de urgență de pe ambele părți ale frontierei irlandeze sunt implicați în operațiunea de salvare.

Au fost folosiți câini de urmărit și un excavator a cercetat molozul, care a fost luat cu o remorcă. La un moment dat, vineri seară, toate utilajele au fost oprite, iar spectatorii au fost rugați să păstreze o liniște deplină în timp ce muncitorii încercau să detecteze supraviețuitori sub dărâmături.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

După ce vineri seară a anunțat trei decese, poliția irlandeză a confirmat sâmbătă dimineață, într-un comunicat, alte patru decese. Forțele de ordine au precizat că o operațiune de căutare și recuperare a altor victime” continuă. Nu a fost dată nicio indicație cu privire la cauza suspectă a exploziei.

Mulțumind serviciilor de urgență pentru eforturile depuse, Martin a declarat: Întreaga națiune este în doliu pentru oamenii din Creeslough în această dimineață. Cred că toată lumea este distrusă de amploarea acestui eveniment.

El a adăugat: Un bilanț șocant și vor fi mai mulți, iar acum este o operațiune de căutare și sperăm și ne rugăm. Multe familii vor trece și trec printr-o traumă teribilă în acest moment și trebuie să ne mobilizăm și știu că comunitatea se va mobiliza, știu că toți oamenii din vecinătatea comunității care se vor mobiliza.

Președintele Irlandei, Michael D Higgins, s-a declarat șocat de tragedia teribilă.

El a declarat: Toate gândurile noastre trebuie să se îndrepte către toți cei care au fost afectați. Cei care au primit vestea pierderii unei persoane dragi, cei răniți și, mai ales, cei care așteaptă cu neliniște vești de la cei dragi lor. Această tragedie este o lovitură teribilă pentru o comunitate care este strâns legată și în care fiecare pierdere și rănire va fi resimțită de fiecare membru al comunității și mult dincolo de ea.