• Autoritățile britanice au declarat că noua tulpină de Covid-19, despre care se spune că este mai virulentă, este „scăpată de sub control” în Marea Britanie
  • În Franța, autoritățile consideră aceste declarații ca făcând parte din strategia lui Boris Johnson de a minimiza dificultățile sale diplomatice cu privire la Brexit
  • .Virusologii francezi au examinat rapoartele științifice din Marea Britanie

Marea Britanie promovează neîncrederea? Autoritățile franceze urmăresc cu mare prudență declarațiile guvernului britanic cu privire la mutația coronavirusului, relatează Europe1.

Mutația, numită N501Y, ar fi devenit mai contagioasă, potrivit autorităților britanice.

Însă conform virusologilor francezi, care au examinat rapoartele științifice din Marea Britanie, nimic nu arată că virusul ar fi mai contagios după această mutație. Nu există dovezi tangibile care să sugereze că a scăpat de sub control, așa cum a declarat duminică ministrul britanic al sănătății, Matt Hancock.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Periculozitatea noii variante de coronavirus

La rândul său, Organizația Mondială a Sănătății sugerează ca diagnosticul autorităților britanice de sănătate să fie luat cu mare prudență.

Am avut o R0 (rata de reproducere a virusului) mult mai mare de 1,5 în momente diferite în timpul acestei pandemii și am controlat-o. Această situație nu este, prin urmare, scăpată de sub control” a declarat luni responsabilul OMS pentru situații de urgență medicală, Michael Ryan, într-o conferință de presă.

Aceste declarații alarmiste, care au determinat multe țări să se izoleze de Marea Britanie, ar putea fi, prin urmare, „un bluf” al lui Boris Johnson, consideră un apropiat al executivului.

Potrivit acestuia, „nu este imposibil ca prim-ministrul britanic să exagereze importanța acestei mutații a virusului pentru a evita asumarea faptului că a închis restaurantele doar săptămâna trecută„.