• Guvernul Noii Zeelande a prelungit până la sfârșitul lunii august lockdown-ul la nivel național.
  • Cele mai severe restricții de nivel 4 vor rămâne probabil în vigoare în orașul Auckland pentru încă două săptămâni.
  • Țara nu a avut niciun caz de infecție cu coronavirus din februarie 2021 până în a treia săptămână din august.

Guvernul Noii Zeelande a prelungit până la sfârșitul lunii august lockdown-ul la nivel național pentru a limita răspândirea variantei Delta a coronavirusului, relatează The Independent.

Cele mai severe restricții de nivel 4 vor rămâne probabil în vigoare în orașul Auckland pentru încă două săptămâni. Cu excepția orașelor Auckland și Northland, restul țării va trece la un nivel mai scăzut de restricții de nivel 3 începând cu 31 august.

În cadrul nivelului 3 de izolare, oamenii sunt obligați să rămână în propriile bule, locurile publice sunt ținute închise, călătoriile regionale sunt interzise, adunările sunt limitate la 10 persoane, dar numai pentru nunți și înmormântări. Restaurantele și magazinele au voie să funcționeze, dar numai pentru servicii de tip „click-and-collect” sau de livrare.

Recomandări

POPULARITATEA AMERICII ESTE ÎN DECLIN
TRIMITEM PATRIOT UCRAINEI?
SE RĂCEȘTE VREMEA
NOI IPAD-URI DE LA APPLE
CAMILLA ÎNDEAMNĂ COPIII LA CITIT
PRINȚUL HARRY MERGE ÎN UK

Anunțul a fost făcut după ce în țară au fost raportate 70 de noi cazuri de infectare cu acest virus, numărul total de cazuri ajungând la 347. Primul ministru a declarat că există dovezi că izolarea funcționează, deoarece „epidemia zilnică începe să se stabilizeze”.

„Asta pentru a putea ține Delta sub control și pentru a ne redeschide complet și în siguranță. Pur și simplu nu putem face acest lucru dacă avem încă o mare cantitate de Delta care circulă în comunitate. Pentru a scădea în siguranță, va trebui să fim siguri că am eradicat-o și că avem cazuri controlate și izolate”, a declarat aceasta.

Ea a spus că există trei motive principale pentru care cabinetul a decis să mențină țara în nivelul 4 înainte de a coborî la nivelul 3 săptămâna viitoare.

„Al doilea motiv este că avem cazuri în Wellington și, în timp ce în prezent sunt ținute sub control, am avut contacte care trebuie să fie testate în continuare. În al treilea rând, am văzut ieri un test pozitiv pentru apele reziduale în Insula de Sud, mai exact în Christchurch. Este probabil ca acesta să fie rezultatul unor cazuri pozitive într-o unitate de izolare controlată”, a spus ea.

Noua Zeelandă a fost pusă sub o izolare severă după ce săptămâna trecută a apărut un caz de variantă Delta în Auckland, ceea ce a dus la un nou focar de cazuri. Țara nu a avut niciun caz de infecție cu coronavirus din februarie 2021 până în a treia săptămână din august.

Potrivit guvernului, un număr record de 90.757 de persoane au fost vaccinate joi împotriva coronavirusului. Noua Zeelandă a înregistrat peste 2.800 de cazuri de Covid-19 și 26 de decese asociate.