Țara care a început să concedieze angajații pentru că au refuzat vaccinarea

Sursa foto: Profimedia
  • Agenţia vamală din Noua Zeelandă a concediat nouă angajaţi de la frontieră, după ce aceştia au refuzat să fie vaccinaţi împotriva Covid-19
  • Regretăm că aceste persoane au fost nevoite să părăsească locul de muncă şi înţelegem ce situaţie dificilă s-a creat”, a declarat şeful agenţiei vamale
  • Aproximativ 95% din personalul vamal, din prima linie, a fost vaccinat cu prima doză, iar 85% a făcut şi rapelul

Agenţia vamală din Noua Zeelandă a concediat nouă angajaţi de la frontieră, după ce aceştia au refuzat să fie vaccinaţi împotriva Covid-19, relatează The Guardian.

În luna februarie, prim-ministrul Jacinda Ardern a declarat că vaccinul nu va fi obligatoriu pentru angajaţii din prima linie, însă cei care vor îl vor refuza vor fi mutaţi în alte roluri. Cu toate acestea, pentru cei nouă angajaţi de la frontiera maritimă nu au fost găsite alte posturi.

„Regretăm că aceste persoane au fost nevoite să părăsească locul de muncă şi înţelegem ce situaţie dificilă s-a creat”, a declarat şeful agenţiei vamale.

Aproximativ 95% din personalul vamal, din prima linie, a fost vaccinat cu prima doză, iar 85% au făcut şi rapelul.

Un ordin al Ministerului Sănătăţii a stabilit ca toţi cei care lucrează în locuri cu risc ridicat de transmitere a virusului să fie vaccinaţi până pe 1 mai.

În luna aprilie, Forţele de Apărare au ameninţat că îi vor concendia pe cei care refuză să fie vaccinaţi împotriva Covid-19.