Noua Zeelandă ridică restricțiile de coronavirus. Nu s-a mai înregistrat niciun caz timp de 17 zile

Noua Zeelandă ridică restricțiile de coronavirus. Nu s-a mai înregistrat niciun caz timp de 17 zile

În Noua Zeelandă este motiv de bucurie pentru toată lumea: restricțiile de coronavirus se vor ridica în câteva ore pentru că nu există cazuri de infectări raportate de 17 zile, relatează BBC News.

Astfel, Noua Zeelandă va trece la nivelul 1 de măsuri de siguranță la ora locală a miezului nopții.

Deși nu vor mai exista măsuri de distanțare socială și nici limite în ceea ce privește adunările publice, granițele rămân închise.

Noua Zeelandă nu a mai raportat niciun caz nou de infectare cu COVID-19 de mai mult de două săptămâni.

Jacinda Ardern, prim-ministrul Noii Zeelande, le-a declarat reporterilor că în momentul în care a aflat această veste a dansat puțin.

„În timp ce suntem într-o poziție mai sigură, mai puternică, nu există încă o cale ușoară înapoi către viața pe care am avut-o înainte de COVID-19, dar determinarea și concentrarea pe care am avut-o asupra răspunsului nostru asupra sănătății vor fi acum conduse către reconstrucția noastră economică”, a spus Jacinda Ardern.

„Chiar dacă încă nu am terminat, asta nu însemană că aceasta nu este o etapă foarte importantă. Așadar, pot încheia cu un simplu Mulțumesc, Noua Zeelandă!”, a adaugat prim-ministrul țării.

Totul a însemnat un efort susținut

Noua Zeelandă a intrat în carantină la 25 martie, setând un nou sistem de alertă în patru etape. Țara a intrat în etapa patru cu majoritatea afacerilor închise, copiii nu au mai mers la școală, iar oamenii au rămas acasă.

În aprilie, Noua Zeelandă s-a situat în etapa trei, când câteva restaurante s-au deschis pentru a livra mâncare și alte business-uri mici s-au redeschis.

Numărul de cazuri de coronavirus înregistrate era în scădere, așa că Noua Zeelandă a intrat în etapa doi la jumătatea lunii mai.

Trecerea la nivelul 1 nu era programată pentru acum, guvernul estimând data de 22 iunie pentru această mutare. Însă a fost posibilă pentru că timp de 17 zile nu au fost înregistrate cazuri noi de infectări cu COVID-19.

Exit mobile version