• Insula colinară cu păduri dense este bogată în floră și faună.
  • Aceasta a fost amenințată de numărul tot mai mare de specii invazive precum pisicile, șobolanii și oposumii de pe insulă.
  • Proiectul va fi realizat în urma unor cercetări intense pentru a înțelege mai bine cum proliferează dăunătorii.

Noua Zeelandă lansează o misiune de eradicare a prădătorilor introduși, cum ar fi oposumii, șobolanii, pisicile sălbatice și aricii, în următorii patru ani, de pe o insulă locuită, în ceea ce se crede a fi cea mai mare încercare de acest fel din lume.

Insula Rakiura, cunoscută sub numele de Insula Stewart, lansează misiunea de a se elibera de prădători printr-un parteneriat de 2,8 milioane de dolari între grupul de conservare Predator Free Rakiura și Manaaki Whenua-Landcare Research, un institut de cercetare al Coroanei.

Insula colinară cu păduri dense este bogată în floră și faună, dar a fost amenințată de numărul tot mai mare de specii invazive precum pisicile, șobolanii și oposumii cu coadă de perie de pe insulă. Conservatorii au declarat că programul de eradicare va contribui la conservarea speciilor indigene vulnerabile de pe insulă.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
EMMA STONE ÎȘI DEZVĂLUIE NUMELE REAL
CE FACEM CU POLUAREA?
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ

În prezent, Rakiura se află într-o stare de pōuri sau tristețe, a declarat Dean Whaanga, copreședintele Te Puka Rakiura Trust, grupul de încredere Predator Free Rakiura.

La suprafață, un vizitator ar putea vedea frumoasa comoară care este, însă adevărata sa mana [putere] și mauri [esență] vor fi recunoscute atunci când speciile indigene se vor întoarce în număr mare, așa cum au văzut strămoșii noștri, a spus el.

În legenda Māori, Rakiura este, de asemenea, cunoscută ca Te Punga o Te Waka a Māui – piatra de ancoră a canoei lui Māui (Insula de Sud) din care a ridicat marele pește (Insula de Nord). Acum va acționa ca un motiv pentru ancorarea țării la un obiectiv național de eliminare a prădătorilor.

Proiectul va fi realizat în urma unor cercetări intense pentru a înțelege mai bine cum proliferează dăunătorii și cum să îi gestioneze cel mai bine.

Ceea ce am învățat aici va ajuta la pregătirea drumului pentru ca întreaga țară să devină liberă de prădători, a declarat Manaaki Whenua-Landcare Research într-o declarație.

În timp ce Noua Zeelandă a introdus programe similare în trecut, inclusiv programul său național de a scăpa de prădători înainte de 2050, un proiect de această dimensiune și complexitate combinată nu a mai fost încercat până acum.