• Ioana Mihăilă spune că se va consulta cu specialiștii privind criteriile de carantinare.
  • Nivelul de testare COVID-19 era unul dintre factorii principali pentru carantinare.
  • Vlad Voiculescu și Andreea Moldovan au fost destituiți după emiterea unui ordin care schimbă regulile de carantinare la nivel național.

Întrebată la prima conferință de presă ca ministru al Sănătății dacă are de gând să schimbe modul în care se calculează evaluarea privind carantinarea pe localități, Ioana Mihăilă a răspuns că va emite o părere doar după ce se va consulta cu specialiștii și va avea și opinia guvernanților.

„Este un proiect care trebuie discutat la nivel guvernamental, dar, de asemenea, pentru care părerea specialiștilor trebuie luată în considerare. Când vom avea ambele direcții, și a specialiștilor, și a Guvernului, voi putea să emit o părere”, a declarat Ioana Mihăilă.

Ioana Mihăilă a depus miercuri seară jurământul pentru funcția de ministru al sănătății.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ

Fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, cât și secretarul de stat Andreea Moldovan au fost destituiți după emiterea unui ordin care schimba regulile de carantinare la nivel național.

Documentul introducea un punctaj pe baza unei grile. Municipiile și zonele metropolitane cu peste 100.000 de locuitori pot intra în carantină dacă au minimum 60 de puncte, iar restul localităților dacă au minimum 70 de puncte. Pentru încetarea carantinei este prevăzut un singur criteriu, respectiv rata de incidență de sub trei cazuri la o mie de locuitori.