• În judeţul Suceava şoferii care vor să dea de permis sunt obligați să plătească polițiștilor și instructorilor auto diverse sume de bani pentru a promova.
  • Acest obicei a devenit deja un fel de regulă nescrisă, pe care o știe oricine din zonă.
  • Cel mai rău este că, aceste scenarii au loc de ani de zile.

De ani de zile în judeţul Suceava şoferii care vor să dea de permis sunt terorizaţi de instructorii şi poliţiştii care pun presiune asupra lor ca să le dea mită. Nu dai bani, nu ai permis!

Este regula nescrisă pe care o ştie oricine din zonă. Un şofer din Suceava a trecut recent printr-o astfel de experienţă.

După ce a dat traseul pentru categoria A şi nu a făcut nicio greşeală, poliţistul l-a trecut admis. La o jumătate de oră însă examinatorul s-a răzgândit. I-a cerut șoferului 250 de euro.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Aceşti bani aveau să fie ulterior împărţiti între poliţist şi superiorii săi. Ca să primească măcar 50 de euro de la şofer, poliţistul l-a ameninţat.

„Ultima oară când am dat de permis a fost acum două luni pentru categoria A. Instructorul mi-a zis în ziua examenului: Măi, omule dacă vrei să iei traseul, trebuie neapărat să contribui cu ceva trebuie să dai ceva bani pentru domnul poliţist dacă vrei să treci, să fie totul bine.

Şi eu i-am zis că nu, că eu ştiu să conduc. Am mers, am dat, totul frumos, nicio greşeală. La sfârşit îmi spune domnul poliţist, da, ai luat examenul, totul frumos.

Domnul poliţist îmi spune că: mie trebuie neapărat să îmi dai nişte bani că eu nu pot să dau din banii mei şi să duc mai departe partea ta. Şi i-am zis: îmi pare rău eu nu pot să fac aşa ceva.”, a explicat un șofer din Suceava.

 Iar asta nu e tot. Aceste scenarii au loc de ani de zile. Şoferul a mai dat de pemis pentru categoria C+E în urmă cu cinci ani şi spune că instructorul nu a vrut nici măcar să îl înscrie la examen până nu a cotizat.

Când ai dat de categoria B sau alte categorii ţi s-a mai întâmplat să ţi se ceară bani? Da. În trecut fără să dau bani nici nu mă lăsa să intru la traseu, deci nici nu mă programa instructorul.

Se ştie că în judeţul Suceava şi în judeţul Botoşani fără bani la traseu, la proba practică nu ai nicio şansă să iei examenul auto, mai ales categoria B.”, a mai adăugat acesta.