• Kamala Harris militează pentru drepturile femeilor, în special ale celor de culoare
  • Votanții afro-americani au făcut diferența la alegeri, 9 din 10 votanți de culoare susținându-l pe Biden
  • Stacey Abrams este activista care l-a făcut pe Biden să câștige alegerile în Georgia

Kamala Harris va face istorie când va deveni vicepreședinte în ianuarie. Totuși, o altă femeie de culoare a jucat un rol esențial ajutând „echipa” Biden-Harris să câștige Casa Albă.

Noul vicepreședinte a recunoscut că femeile minoritare, în special femeile de culoare, sunt „prea des, trecute cu vederea, dar atât de des dovedesc că sunt coloana vertebrală a democrației noastre”.

Georgia, un caz general pentru SUA

La casa lor din Atlanta, Georgia, membrii unei familii de culoare au plâns în timp ce urmăreau discursul doamnei Harris.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
BIN SALMAN CAUTĂ INVESTITORI PENTRU NEOM
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD

„Georgia este albastră chiar acum, ceea ce schimbă viața pentru stat și pentru rezidenți, în special pentru rezidenții negri care locuiesc aici. Acest lucru se datorează lui Stacey Abrams și a multor femei negre care se află pe teren și a organizațiilor populare care înregistrează oameni pentru a vota și care demonstrează de ce votul nostru contează”, a spus un membru al familiei.

Parcursul lui Biden

Drumul lui Joe Biden către Casa Albă a depins de sprijinul crucial al afro-americanilor. Alegătorii negri au obținut victoria lui Biden în Carolina de Sud, ceea ce i-a dat impuls pentru a câștiga nominalizarea partidului.

El va continua să câștige Pennsylvania – și în cele din urmă alegerile – datorită în mare parte sprijinului copleșitor din partea alegătorilor negri din orașe precum Philadelphia și Pittsburgh. Aproape 9 din 10 alegători negri au susținut democratul, potrivit sondajelor.

Oamenii din spatele noului președinte

Când îi întrebați pe oamenii de culoare din aceste orașe care l-au ajutat cu adevărat pe Biden să câștige alegerile, mulți vor acorda credite femeilor din comunitățile lor.

În Georgia, lauda pentru Stacey Abrams este aproape universală în rândul democraților. Linda Grant, care a servit ca observator pentru partidul său în aceste alegeri, a spus că numele Stacey Abrams este adesea invocat ca verb pentru „să ne punem pe treabă”.

Stacey Abrams a pierdut la limită alegerile pentru a deveni guvernator al statului Georgia în 2018. De atunci, s-a implicat din ce în ce mai mult și i-a făcut pe majoritatea cetățenilor să iasă la vot, în special pe cei de culoare. Deci ei ar trebui să îi mulțumească Biden. Astfel de activiști i-au adus victoria noului președinte.