Fumul incendiului a învăluit, exact ca la Colectiv, exact ca la Piatra Neamț, tot lanțul de responsabili de la vârful statului. În vreme ce ancheta bâjbâie, comunicarea cu rudele abia dacă merge.

În fața institutului Balș, zeci de oameni îngrijorați au așteptat răspunsuri întreaga dimineață. La câteva ore distanță de la incendiu li s-a spus că au niște numere de telefon să afle dacă au rămas fără cei dragi. Sau dacă îi găsesc la alt spital.

Iniţial, autorităţile au publicat o listă greşită unde era menţionat că au fost evacuate în jur de 120 de persoane. Ulterior au revenit asupra ei şi au menţionat că au fost evacuate 102. Abia cu presiuni din exterior și-au dat seama că trebuie să îi țină informați pe aparținători. Însă la una dintre liniile telefonice puse la dispoziție… nimeni nu răspundea.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

„Nu ştiu să vă spun exact pentru că alt departament urmăreşte numărul de apeluri. Din comunicate, sau sunaţi şi dumneavoastră la Ministerul de Interne şi întrebaţi da nu ştiu unde, ştiu că cineva le monitorizează”, a spus un reprezentant DSU.