• Alexandr Lukașenko a spus, luni, că ar fi dispus să renunțe la putere după un referendum
  • Președintele Belarusului a făcut anunțul într-o aparentă tentativă de a calma protestele masive și grevele din țară
  • Dictatorul se confruntă cu cea mai mare provocare din cei 26 de ani ai săi în funcție

În timp ce vezi cum protestele împotriva dictatorului Alexandr Lukachenko iau amploare, liderul din Belarus a spus că ar fi dispus să renunțe la putere după un referendum. Asta pare a fi doar o ofertă pentru a calma manifestanții și grevele care reprezintă cea mai mare provocare din cei 26 de ani ai săi în funcție, scrie Reuters.

Totuși, a pus și condiții. Lukașenko a insistat că oferta nu va fi pusă în practică atâta vreme cât protestele vor continua, după ce liderul din opoziție, Svetlana Tihanovskaia, a spus că este dispusă să conducă țara.

Anunțul l-a făcut după ce, mai devreme, dictatorul afirmase că nu va fi organizat un nou scrutin prezidențial, lucru pe care opoziția îl dorește, până când nu va fi ucis. De asemenea, el s-a oferit să schimbe constituția, într-o aparentă concesie care este puțin probabil să satisfacă protestatarii.

„O să punem modificările într-un referendum și îmi voi preda puterile constituționale. Dar nu sub presiune sau din cauza străzii. Da, nu sunt un sfânt. Îmi cunoașteți latura dură. Nu sunt etern. Dar dacă dați jos primul președinte, veți trage și țările învecinate și toate celelalte“, a spus Lukașenko.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT