• Pensiile parlamentarilor nu se acordă automat, ci la cerere.
  • Parlamentarii primeau pensia doar la împlinirea vârstei de pensionare.
  • Cuantumul pensiei era de 2.600 lei pentru un mandat.

S-au tăiat pensiile speciale ale parlamentarilor. 700 de foști parlamentari nu vor mai primi banii. Economia care se va face la buget este o nimica toată,
având în vedere grosul pensiilor care încă intră în buzunarele unor foști angajați.

Cum ar fi cei din MAPN, MAI, și din servicii. „Totul e relativ. Dacă vorbim de trei km de autostradă pe an sau dacă vorbim de 40 de mii de burse pentru elevi și vi se pare că e puțin, într-adevăr e o economie”, a declarat Radu Mihail, lider grup USR Senat.

George Simion, co-președinte AUR: „Va fi ipocrizie, dacă în următoarele luni nu se plafonează cuantumul pensiilor pentru mai multe categorii sociale, care câștigă pensii nesimțite”.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Multe dintre pensiile speciale, neatinse

Unul dintre fericiții posesori de pensie specială este Dumitru Coarnă. Fost polițist, pensionat la 45 de ani, care a ajuns și deputat. Nu va primi pensie specială de parlamentar, dar se bucură de cei 5.400 de lei, pensia de la Ministerul de Interne.

Acolo nu sunt indemnizații, sunt pensii ocupaționale, pe care polițiștii și militarii le au de la Alexandru Ioan Cuza și sunt raportate la sistemul euro-atlantic. Media, dacă vorbim doar de polițiști și militari, media e undeva la 3.400 de lei”, a afirmat Dumitru Coarnă, deputat PSD.

Parlamentarii au tăiat un pic, însă au lăsat neatinse cele mai multe dintre pensiile speciale. Concluzia serii a venit de la Președintele PNL, Ludovic Orban: „Este o decizie foarte serioasă a Parlamentului. Parlamentul României, care este cel care a instituit un drept, are dreptul de a elimina acest drept”.

N-am înțeles, domnule Barna, de ce până acum, sunteți vicepremier, nu?! Nu ați dat o ordonanță de urgență să faceți dreptatea până la capăt”, a reacționat și Marcel Ciolacu, liderul PSD.