Nu vedem pădurile din cauza hoţilor. Autorităţile nu îi prind pe făptaşi

Azi e ziua pădurii sau ce a mai rămas din ea. Suntem mai aproape de comemorare decât de aniversare. E un mit din lumea lui „a fost odată” că România are multe păduri.

Suntem pe locul 19 din 27 de țări UE ca procent de pădure din suprafața totală a țării. Nu vedem pădurea din cauza hoților.

Organizația ecologistă Greenpeace anunță că în perioada 2013-2018 în România s-au furat 20 de milioane de metri cubi de lemn. Un alt procent rușinos: doar 1% a fost depistat de autorități. Suntem singura țară UE în care pădurarii au fost uciși de hoții de lemne. Nici aici statul și poliția nu au răspunsuri decente.

Politicienii știu însă să se laude la TV. Pe când era prim-ministru, Orban a plantat un copac gata plantat, iar Iohannis lucrează mereu România de mâine, niciodată la cea de azi.

Stăm inca bine la paduri virgine. New York Times a scris că România poate fi asemănată cu Parcul Yellowstone. Pana la pandemie 300 de milioane de turisti vizitau astfel de paduri in Europa, dar nu in Romania pentru ca astfel de turism e mort.

Sunetul padurii e terapie anti-stress, dar nu stim sa facem legi pentru parcurile naturale. Japonezii au investit 4 milioane de dolari in cercetare și au concluzionat că pacienții și-au revenit miraculos. Acum, 62 de zone din Japonia sunt declarate Forest Therapy Road.

Exit mobile version