• Americanii încă nu-și știu președintele deși alegerile s-au încheiat de aproape 24 de ore.
  • Lupta strâmsă și acuzațiile de fraudă ale lui Donald Trump i-au făcut pe mulți americani să iasă din case la protest. Cer ca fiecare vot să fie numărat.
  • Joe Biden conduce, în acest moment, cu 264 de electori, față de Trump, care a adunat 2014 voturi în Colegiul Electoral.

În Maricopa, Arizona, adjuncții șerifului se află în interiorul sediului electoral, în timp ce zeci de oameni manifestau afară. Oamenii legii poartă echipamente tactice, în timp ce în afara sediului se adună din ce în ce mai mulți oameni.

Sute de manifestanți s-au adunat, miercuri, în New York ca răspuns la alegerile prezidențiale indecise, mai multe arestări fiind raportate împreună cu ciocniri cu poliția.

Recomandări

NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT
MORIȘCA DE PE MOULIN ROUGE A CĂZUT
ACȚIUNILE META SE SCUFUNDĂ
RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI

Protestul a fost pașnic și, în cele din urmă, a fost dispersat. Cu toate acestea, unii oameni s-au întors, au provocat incendii și au distrus nenumărate lucruri. NYPD le-a reamintit newyorkezilor că ofițerii nu vor tolera activitatea ilegală.

„Susținem dreptul tuturor la auto-exprimare, dar incendierea îi pune pe alții în pericol și acest lucru nu va fi tolerat. Lucrăm pentru a detensiona situația de pe strada Morton din West Village și pentru a preveni apariția unor daune suplimentare”, a transmis poliția din New York.

Susținătorii lui Trump și protestatarii de dreapta „Stop the Steal” s-au confruntat cu protestatarii „Numărați fiecare votul” în fața sediului electoral din Clark, Las Vegas.

În mai multe state americane s-au declanșat proteste aliniate cu tabara democraților. Manifestanții cer în stradă ca autoritățile să numere fiecare vot.

Protest ”Count every vote!” în New York

În Michigan, Portland, Dallas, Philadelphia sute de oameni au ieșit în stradă cu mesaje prin care cer ”Count every vote!” – ”Numărați fiecare vot!”

În Portland, mai multe persoane au fost arestate, poliția a intervanit după ce mai multe mașini ar fi fost devastate, scrie The Guardian.

În Minneapolis poliția a blocat pe o stradă în jur de 500 de protestatari pe care i-a anunțat că vor fi reținuți. Situația lor este incertă.

În Phoenix, Arizona, susținătorii lui Trump s-au adunat în fața primăriei pentru a protesta față de decizia canalului Fox News care l-a declarat câștigător pe Joe Biden în Arizona. ”Rușine Fox!” au scandat aceștia. Republicanii speră în acest moment la o minune, ca Trump să răstoarne situația din Arizona.

Acțiuni legale în Michigan, Pennsylvania, Georgia pentru a suspenda numărarea voturilor. Renumărare în Wisconsin

Echipa de campanie a lui Trump a declarat că a deschis acțiuni legale în Michigan, Pennsylvania, Georgia pentru a suspenda numărarea voturilor. Echipa a mai spus că va cere o renumărare în Wisconsin, un stat în care majoritatea presei din SUA l-a dat câştigător pe Joe Biden miercuri după-amiază.

Donald Trump, a acuzat, miercuri seară, că politicienii democraţi încearcă să comită fraude electorale, pregătind terenul pentru contestarea rezultatelor la alegeri.

„Ei găsesc peste tot voturi pro-Biden – în Pennsylvania, Wisconsin şi Michigan. Foarte rău pentru ţara noastră!”, a transmis Donald Trump prin Twitter.

„Depun eforturi pentru a face să dispară rapid avantajul de 500.000 de voturi din Pennsylvania. La fel în Michigan şi în alte state!”, a afirmat Donald Trump. Acest mesaj a fost etichetat cu avertisment de Twitter, care subliniază că ar putea fi vorba de informaţii controversate sau care pot induce în eroare.