• Abu Muhammad al-Masri a fost ucis pe străzile din Teheran
  • Agenții israelieni l-au ucis pe numărul 2 din Al Qaeda la cererea SUA
  • Nici Iran, SUA, Israel sau Al Qaeda nu au recunoscut public evenimentul

Numărul 2 din Al Qaeda, acuzat că a orchestrat atacurile teroriste de la ambasadele americane din SUA, din 1998, a fost ucis în Iran, au confirmat ofițerii de securitate pentru New York Times.

Abdullah Ahmed Abdullah, care și-a ales numele de război Muhammad al-Masri, a fost împușcat mortal pe străzile din Teheran de doi asasini pe motocicletă, pe 7 august, la aniversarea atacurilor din 1998. El a fost ucis alături de fiica sa Miriam, care era văduva fiului lui Osama bin Laden.

Operațiunea a fost executată de agenți israelieni la cererea SUA, conform datelor oferite de patru oficiali. Este încă neclar ce rol au jucat Statele Unite, care l-au urmărit pe al-Masri și alți teroriști Al Qaeda de mai mulți ani.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Muhammad al-Masri avea 58 de ani și era unul dintre liderii fondatori ai organizației teroriste și primul în linia de succesiune după actualul lider Ayman al-Zawahri. Al-Masri a organizat atacurile de la ambasadele SUA din Kenya și Tanzania, unde 224 de persoane și-au pierdut viața.

FBI a oferit o recompensă de 10 milioane de dolari pentru orice informație care ar putea duce la capturarea acestuia, iar până ieri, poza lui al-Masri încă apărea pe site-ul oficial al FBI.