• Conform noilor reguli din China, eforturile de testare vor fi mai bine direcționate, ușurând ceea ce a reprezentat o povară financiară semnificativă pentru orașe.
  • JPMorgan estimează că orașele cu mai mult de 10 cazuri noi cumulate în ultima săptămână găzduiesc 780 de milioane de persoane.
  • Marți, televiziunea de stat CCTV a declarat că districtul Chaoyang a adăugat mai multe locuri de testare.

Cazurile de COVID din China au continuat să crească marți, inclusiv în capitala Beijing, chiar dacă multe orașe au redus testele de rutină, după ce autoritățile au anunțat săptămâna trecută măsuri menite să atenueze impactul restricțiilor drastice impuse de țară în privința coronavirusului.

China se străduiește să limiteze pagubele politicii sale de zero-COVID după aproape trei ani de pandemie, în condițiile în care ultimul dintr-o serie de rapoarte economice sumbre a arătat că vânzările cu amănuntul au scăzut în octombrie, iar producția fabricilor a crescut mai lent decât se aștepta.

În timp ce mulți locuitori și-au exprimat un optimism rezervat după anunțul de vineri că unele dintre politicile stricte COVID vor fi relaxate, săptămâna aceasta au crescut îngrijorările cu privire la agravarea focarelor și a existat confuzie în timp ce unele orașe au întrerupt sau au ajustat testele regulate.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

În Guangzhou, un oraș din sudul țării cu aproape 19 milioane de locuitori, noile infecții au depășit pentru prima dată pragul de 5.000 de persoane, alimentând speculațiile că blocajele la nivel de district s-ar putea extinde. Curba de infectare din Guangzhou urmărește ritmul focarului din martie-aprilie din Shanghai, ridicând întrebarea dacă va fi declanșată o izolare la nivelul întregului oraș”, au scris analiștii JPMorgan, referindu-se la izolare de două luni din Shanghai în acest an.

Ar deveni un punct de testare în ceea ce privește determinarea guvernului de a face presiuni pentru relaxarea măsurilor de control al COVID”, au spus aceștia.

China a raportat 17.772 de noi infecții locale cu COVID-19 pentru 14 noiembrie, în creștere de la 16.072 de cazuri noi cu o zi mai devreme și cele mai multe din aprilie, orașele mari, inclusiv Chongqing și Zhengzhou, fiind printre cele mai afectate. JPMorgan estimează că orașele cu mai mult de 10 cazuri noi cumulate în ultima săptămână găzduiesc 780 de milioane de persoane și reprezintă 62,2% din PIB – aproximativ triplu față de nivelurile înregistrate la sfârșitul lunii septembrie.

Luni, districtul Chaoyang, cel mai populat din Beijing, unde se află cele mai multe cazuri, a mutat unele locuri de testare mai aproape de complexele rezidențiale. În timp ce acest lucru a crescut numărul total de site-uri, a dus, de asemenea, la timpi de așteptare lungi în multe cazuri, alimentând frustrarea, deoarece multe locuri de muncă și alte locuri de desfășurare a activității încă solicită rezultate negative ale testelor în termen de 24 de ore.

Pe Weibo, pe Twitter, un hashtag privind închiderea cabinetelor de testare a fost inundat de comentarii critice luni seara, înainte de a fi cenzurat: Ce ar trebui să facă oamenii care muncesc?”, a scris un utilizator Weibo. Un altul a întrebat: Ce fel de creier a venit cu această politică?”.

Marți, televiziunea de stat CCTV a declarat că districtul Chaoyang a adăugat mai multe locuri de testare, inclusiv în apropierea clădirilor de birouri. Beijingul a raportat 462 de noi infecții pentru luni, față de 407 cu o zi înainte.