• Fauci a legat creșterea numărului de cazuri de prevalența noilor tulpini, mai contagioase, ale virusului, din Marea Britanie, Africa de Sud și Brazilia.
  • Epidemiologul principal al SUA și-a exprimat dezacordul cu relaxarea măsurilor restrictive în anumite state, numind-o a doua cauză a creșterii numărului de noi cazuri.
  • În SUA media noilor cazuri de Covid-19 a crescut cu 11% în ultimele două săptămâni, dar spitalizările și decesele sunt în scădere.

În timpul apariției de ieri la o emisiune a postului CBS, dr. Anthony Fauci, directorul Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase din SUA, a prezentat motivele pentru care consideră că cazurile Covid-19 sunt din nou în creștere, screi Forbes.

Susținerea măsurilor preventive și din nou, previziuni sumbre

Fauci a legat creșterea numărului de cazuri de prevalența crescută a variantelor mai contagioase ale virusului, cum sunt, de exemplu, tulpinile din Marea Britanie, Africa de Sud și Brazilia.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Dar, în timp ce variantele „joacă un anumit rol” în creșterea numărului de cazuri, cauza înmulțirii cazurilor nu este reprezentată „doar [de aceste] variante”, zice Fauci, ci și de relaxarea măsurilor restrictive.

„Cauza este probabil vacanța de primăvară și relaxarea metodelor preventive”, a spus epidemiologul, făcând trimitere în mod special la statele americane care au anulat toate restricțiile, inclusiv obligativitatea purtării măștii.

Fauci a spus că reducerea restricțiilor este „prematură”, menționând că țările sunt „cu adevărat în pericol” de creștere a numărului de cazuri, un fenomen care ar urma să apară în urma unei stagnări, așa cum a fost în SUA în luna martie.

Soluția pe care Fauci o propune cu ardoare este vaccinarea cât mai rapidă a americanilor: „Cu adevărat este aproape o cursă între vaccinarea oamenilor și acest vârf”, a spus Fauci.

Temeri și paradoxuri

Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) a declarat că este „profund îngrijorat” de modul în care crește numărul de cazuri în SUA. Media noilor cazuri de Covid-19 la șapte zile a crescut cu 11% în ultimele două săptămâni, datele oficiale vorbind vineri de 77.000 de noi cazuri confirmate.

Cu toate acestea, deși datele alarmante vorbesc de un număr de cazuri în creștere, spitalizările și decesele sunt în scădere, iar media pe 7 zile a noilor decese a scăzut sub 1.000 pentru prima dată din noiembrie.

Vaccinare – maraton

Din populația SUA, 34,3% dintre persoanele cu vârsta de cel puțin 16 ani au primit cel puțin o doză de vaccin anti-Covid-19.

Președintele Biden și-a stabilit acum un nou obiectiv, ca în primele 100 de zile ale mandatului său în SUA să se ajungă la 200 de milioane de vaccinări, după ce a fost depășit obiectivul inițial, de 100 de milioane de doze, în aproape jumătate din acest termen.