• Numărul de cazuri la nivel global a crescut cu 30%.
  • Multe ţări au intrat în lockdown.
  • În Japonia, a apărut deja al treilea val al pandemiei de coronavirus.

În ultimele două săptămâni, numărul de cazuri la nivel global a crescut cu 30%. În toată lumea, au început să se ia măsuri din ce în ce mai stricte pentru a opri răspândirea virusului.

Angela Merkel spune că este prea devreme să-şi dea seama dacă restricţiile actuale vor reduce numărul de cazuri.  

„Restricţiile de contact sunt reţeta succesului şi avem nevoie de mai multe dintre ele, trebuie să reducem contactele şi mai mult pentru a ne atinge obiectivele.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Am observat că deciziile din octombrie şi poate chiar din zilele anterioare nu au inversat încă trendul, dar am reuşit să rupem dinamica noilor infecţii.”, a menționat cancelarul german Angela Merkel.

Vaccinul este din ce în ce mai aproape şi restricţiile din ce în ce mai dure. Nu se știe însă dacă vor fi și eficiente. În Japonia, deja a apărut al treilea val al pandemiei.

Alexandru Rafila:Întotdeauna când intervin elemente subiective – vom respecta, nu vom respecta, mai mult sau mai puţin – este greu să faci o astfel de apreciere. 

Eu cred că numărul de cazuri va începe să crească din nou, va începe să crească din nou datorită incapacităţii de intervenţie în zona sănătăţii publice, adică măsurile astea de indentificare a persoanelor şi a contacţilor trebuie să crescă puţin ca să oprim transmiterea, oricum o să asistăm la creşterea numărului de cazuri în secţiile ATI şi din nefericire şi a deceselor, să sperăm că vor fi cât mai puţine, dar aceste tendinţe se observă peste tot.

Există decalaje între ţări, probabil că până la sfârşitul anului să se oprească creşterea, nu ştiu să vă spun cifre în momentul de faţă, nu vreau să fac speculaţii. Este posibil ca după o perioadă de măsuri stricte, care va duce la scăderea cazurilor, spre primăvară, dacă nu o să reuşim să administrăm suficient de mult vaccin, să asitam la o nouă creştere începând cu luna februarie.”, a explicat specialistul.