• În 2021, s-a înregistrat o creștere de 45% a numărului de cereri de azil depuse de cetățeni turci în țările UE, 20.000 de turci căutând adăpost în Europa în acel an, potrivit celor mai recente date ale Eurostat.
  • În 2021, mai mult de o treime dintre cererile de azil, aproximativ 7.000, din partea turcilor au fost depuse în Germania, în timp ce 5.000 au fost depuse în Franța, urmată de Olanda, Elveția și Grecia.
  • Unii au fost nevoiți să fugă ilegal din țară prin intermediul frontierei terestre de la Marea Egee sau de la râul Evros, deoarece pașapoartele le-au fost anulate în temeiul măsurilor privind starea de urgență luate de guvern.

În 2021, s-a înregistrat o creștere de 45% a numărului de cereri de azil depuse de cetățeni turci în țările UE, 20.000 de turci căutând adăpost în Europa în acel an, potrivit celor mai recente date ale Eurostat.

În 2020, când pandemia de coronavirus a dus la restricții de călătorie în întreaga lume, aproximativ 13.000 de cetățeni turci au cerut azil în țările UE, scrie TurkishMinute.

În 2021, mai mult de o treime dintre cererile de azil, aproximativ 7.000, din partea turcilor au fost depuse în Germania, în timp ce 5.000 au fost depuse în Franța, urmată de Olanda, Elveția și Grecia.

Recomandări

CIOLACU: „RO ESTE INSTABILĂ”
INTERSTELLAR ARE SUCCES
BITCOIN INTRĂ ÎN LUX
DAC-AȘ FI PREȘEDINTE...
CE URMĂREȘTE RUSIA?
NOI AUDIERI LA TIKTOK

Mii de persoane au fost nevoite să fugă din Turcia în urma tentativei de lovitură de stat din iulie 2016, în urma căreia Partidul Justiției și Dezvoltării (AKP), aflat la putere în Turcia, a lansat o represiune de amploare împotriva cetățenilor neloialiști sub pretextul unei lupte împotriva loviturii de stat.

Unii au fost nevoiți să fugă ilegal din țară prin intermediul frontierei terestre de la Marea Egee sau de la râul Evros, deoarece pașapoartele le-au fost anulate în temeiul măsurilor privind starea de urgență luate de guvern.