Numărul victimelor inundațiilor din Nepal a ajuns la 193. Guvernul închide școlile și colegiile pentru următoarele trei zile

Numărul persoanelor decedate în urma inundațiilor și alunecărilor de teren provocate de ploile abundente din weekend în Nepal a ajuns la 193, în timp ce lucrările de recuperare și salvare au fost intensificate, au declarat luni autoritățile, scrie Washington Post.

O declarație a poliției a precizat că 31 de persoane sunt încă date dispărute, iar 96 de persoane au fost rănite în întreaga națiune himalayană.

Multe dintre decese au avut loc în capitala Kathmandu, care a fost afectată de ploi abundente și o mare parte din partea de sud a orașului a fost inundată. Cel puțin trei autobuze care se îndreptau spre Kathmandu și erau blocate în ambuteiajul de pe o autostradă au fost îngropate de o alunecare de teren care a ucis trei duzini de persoane.

Guvernul a anunțat că închide școlile și colegiile din Nepal pentru următoarele trei zile.

Ploile abundente, care au început vineri, au încetinit sâmbătă seara, dar se așteptau să continue pe tot parcursul weekendului.

Săptămâna trecută, guvernul a emis avertizări de inundații în întreaga națiune himalayană, avertizând asupra precipitațiilor masive. Autobuzelor le-a fost interzis să circule noaptea pe autostrăzi, iar oamenii au fost descurajați să conducă mașini.

Exit mobile version