• Viorica Dăncilă, Șerban Nicoale, Iulian Iancu, Carmen Dan, Florin Iordache, Ecaterina Andronescu și Liviu Pleșoianu ar putea fi lăsați în afara listelor PSD pentru alegerile parlamentare
  • Conducerea PSD vrea să scape de politicienii despre care susține că au adus partidului, în perioada în care era condus de Liviu Dragnea, prejudicii majore de imagine
  • 22 octombrie este termenul-limită pentru depunerea listelor de candidaţi la alegerile parlamentare

Unora dintre cei de pe lista indezirabililor li s-a transmis că organizațiile din care fac parte nu îi vor sprijini, așa că ar trebui să caute o altă organizație care să îi propună pe locuri eligibile.

Viorica Dăncilă are deja poziția șubrezită după ce conducerea partidului a decis să o înlocuiască de la șefia organizației de femei cu Doina Fedorovici (noua șefă a CJ Botoșani) imediat după alegerile locale. Dăncilă este acuzată că a vulnerabilizat imaginea PSD în mandatul de premier prin desele sale gafe, dar și prin decizii politice greșite.

Iulian Iancu e văzut în PSD ca principalul executant al deciziilor anti-occidentale luate de Liviu Dragnea.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Andreea Cosma este implicată în dosarele DNA de la Ploiești. Nicolae Bacalbașa nu se va mai afla, cel mai probabil, pe listele PSD. De asemenea, Liviu Pleșoianu, contestatar al actualei conduceri al partidului.

Carmen Dan are probleme din cauza modului în care a gestionat mitingul diasporei din 10 august 2018, când jandarmii i-au bătut și gazat pe manifestanții pașnici.

Florin Iordache și Eugen Nicolicea sunt considerați principalii executanți ai ordinelor lui Liviu Dragnea în justiție, în timp ce Marian Oprișan a fost vulnerabilizat de pierderea alegerilor pentru Consiliul Județean Vrancea.

Liviu Pleșoianu a fost promovat intens de propaganda rusă, el având o retorică anti-occidentală extrem de dură. El a și candidat la șefia PSD în 2019, pierzând însă cursa în fața Vioricăi Dăncilă.

Un alt personaj controversat care nu va prinde listele pentru un nou loc de parlamentar este Cătălin Rădulescu, care a fost deja exclus din PSD.