• Strehaia este o localitate în care predomină populaţia de etnie romă şi unde căsătoria de la fragedă vârstă, interzisă de legea din România, este posibilă aici datorită tradiţiilor.
  • La Strehaia a avut loc, ieri, o nuntă ţigănească, în care mirii erau minori. Potrivit martorilor oculari, care au trimis redacţiei fotografii şi filmuleţe, mirele, Mihai Ionuţ, 11 ani, şi-a unit destinele cu Mirela, 12 ani, petrecerea având loc pe strada Rovine din localitate.
  • Mirele locuieşte chiar lângă liceul din Strehaia, determinându-i pe trecători să comenteze asupra faptului că, în mod normal, tânărul ar fi trebuit să fie la şcoală, iar nu la propria-i nuntă.

Strehaia este o localitate în care predomină populaţia de etnie romă şi unde căsătoria de la fragedă vârstă, interzisă de legea din România, este posibilă aici datorită tradiţiilor.

La Strehaia a avut loc, ieri, o nuntă ţigănească, în care mirii erau minori. Potrivit martorilor oculari, care au trimis redacţiei fotografii şi filmuleţe, mirele, Mihai Ionuţ, 11 ani, şi-a unit destinele cu Mirela, 12 ani, petrecerea având loc pe strada Rovine din localitate.

Mirele locuieşte chiar lângă liceul din Strehaia, determinându-i pe trecători să comenteze asupra faptului că, în mod normal, tânărul ar fi trebuit să fie la şcoală, iar nu la propria-i nuntă.

Recomandări

NU TE SUPĂRA, PRIETENE!
CINE ÎL SUSȚINE PE TRUMP
VALENCIA E SUB APĂ
HOLLYWOOD VOTEAZĂ HARRIS
EDITORIALUL LUI CRISTOIU
CE SE ALEGE DE AMERICA?

Săptămâna trecută, în localitate a mai avut loc o nuntă de minori, cu mirele având 15 ani, iar mireasa – 16, spun localnicii. Imaginile de la acest eveniment fac carieră pe Youtube, unde se poate observa cum mirii au fost duşi la biserică cu tirul!

În mod normal, autorităţile ar fi trebuie să se autosesize, însă puţini oameni ai legii îşi permit să „tulbure” legea ţigănească în baza căreia s-a făcut nunta.

Regele „Cioabă” ameninţa cu sesizarea autorităţilor

Autointitulatul rege internaţional al romilor, Dorin Cioabă, anunţase acum câţiva ani că Staborul reunit la Sibiu a decis ca în familiile de romi căsătoriile copiilor să se facă doar de la 16 ani, nu mai devreme, cum se practica până acum.

Timpul ne duce spre o lume mai modernă. Noi nu putem să rămânem în urmă, aşa că am decis: căsătoriile să se facă de la 16 ani, să putem merge cu copiii la cununiile oficiale, la Primărie. Trebuie să lăsăm copiii să meargă la şcoală”, spunea Dorin Cioabă, în 2014.

Potrivit acestuia, logodna între copii cu vârste sub 16 ani va fi permisă în continuare, ocazie cu care vor putea fi organizate petreceri, fără însă a se purta haine de nuntă, respectiv rochie de mireasă, şi fără a se strânge dar. La nunta de la Strehaia, rochia de mireasă n-a lipsit.

Conform lui Cioabă, căsătoria copiilor cu vârste cuprinse între 16 şi 18 ani se va putea face cu acordul părinţilor, aşa cum, de altfel, prevede legislaţia românească.

Dorin Cioabă a anunţat şi că aceia care încalcă această prevedere vor fi sancţionaţi prin excluderea din comunitate, fiind sesizate şi autorităţile cu privire la încălcarea legii.

Cioabă a susţinut că Staborul de la Sibiu va înfiinţa o comisie din care vor face parte persoane recunoscute din comunitate, ce vor veghea la respectarea acestei decizii.