• Nepotul lui Henrik, Prinţul Danemarcei (care a murit în 2018), nu s-a putut căsători din cauza unor clauze din testamentele bunicului său.
  • Danemarca sărbătoreşte nunta regală dintre Prinţul Gustav de Sayn-Wittgenstein-Berleburg, 53 de ani, şi partenera lui de 20 de ani.
  • Bunicul mirelui, Henrik, decedat în 2018, stabilise prin testament că nepotul său trebuia să se căsătorească cu o femeie nobilă şi protestantă.

Nepotul lui Henrik, Prinţul Danemarcei (care a murit în 2018), nu s-a putut căsători din cauza unor clauze din testamentele bunicului său. După o lungă bătălie juridică, acesta a reuşit să se căsătorească cu scriitoarea americană Carina Axelsson.

Danemarca sărbătoreşte nunta regală dintre Prinţul Gustav de Sayn-Wittgenstein-Berleburg, 53 de ani, şi partenera lui de 20 de ani, scriitoarea americană Carina Axelsson.

După un lung proces birocratic, nunta a avut un final fericit. Bunicul mirelui, Henrik, decedat în 2018, stabilise prin testament că nepotul, pentru a nu pierde dinastia, drepturile şi toate proprietăţile, trebuia să se căsătorească cu o femeie nobilă şi protestantă.

Recomandări

MESAJUL LUI IOHANNIS DE PAȘTE
SFÂNTA LUMINĂ S-A COBORÂT LA IERUSALIM
POLIȚIȘTII CHINEZI, ÎN ILEGALITATE ÎN FRANȚA
SÂMBĂTA MARE E DEDICATĂ RUGĂCIUNII
FIREA ÎL PRINDE PE NICUȘOR DIN URMĂ
BLOOMBERG LANSEAZĂ GHID PENTRU ROMÂNIA

Partenera lui nu avea niciuna dintre aceste cerinţe, deoarece ea s-a născut dintr-o mamă mexicană şi un tată suedez, fără sânge albastru şi fiind de religie catolică.

Gustav nu s-a dat bătut şi a reuşit să fie eliminat din testamentul bunicului său, clauză care îl împiedica să se căsătorească cu iubita sa.