• Nunțile în aer liber și cu invitați vaccinați nu au limită de persoane.
  • Este permisă nunta cu 100 de invitați, într-un spațiu închis.
  • Rim și Nicolae au reușit să își facă nunta după ce au amânat de 3 ori.

Dacă ți-ai anulat nunta din cauza pandemiei, anul acesta îți poți invita toți prietenii. Dacă petrecerea este în aer liber, și petrecăreții sunt vaccinați, nu mai ai nicio restricție.

  • 100 de persoane în spaţii închise – fără condiţii
  • 150 de persoane în spaţii deschise – fără condiţii
  • 300 de persoane în spaţii închise – cu test (PCR sau rapid), vaccinate complet sau cu dovada că au avut covid-19 în ultimele 90 de zile şi asigurarea a 2mp de persoană;
  • fără limită de număr în spaţii deschise dacă toţi participanţii sunt vaccinaţi complet, au avut covid în ultimele 90 de zile sau au un test PCR sau rapid negativ;
  • copiii sub 16 ani nu se pun la număr.

Rim și Nicolae au reușit să își facă nunta mult visată.

Nicolae: „De exemplu, la biserică am fost la ora două, iar petrecerea a fost la ora cinci. Invitații au ajuns mai târziu puțin și pot spune că timpul a trecut foarte repede și a fost destul de scurt.”

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR

Restaurantele au tot modificat meniurile pentru nunți, pentru că tot mai multe evenimente au fost reprogramate. Alin Caraman, un organizator de nunți, spune că acum sunt mai multe locații libere. Cei care nu și-au programat din timp nunta și speră ca prețurile să fie mai mici trebuie să-și facă, din nou, calculele.

Alin Caraman, președintele Asociația Furnizorilor Casei Regale: „Prețurile sunt mai mari pentru că sunt foarte puține date, vorbim de două generații, 2020-2021 și datele sunt limitate și de aemenea trebuie avut grijă cu ce furnizori se semnează pentru că industria este extrem de lovită, mulți dintre ei au reușit cu greu să rămână pe poziiție”

Și colegea mea Ioana Enache a avut nunta în acest an. A avut alături de ea, în cea mai importantă zi, 200 de invitați. Toți au petrecut în interiorul unui restaurantului. Ca totul să fie așa cum a visat a apelat la o ambulanța care a făcut teste rapide contra cost tuturor invitaților nevaccinați.

Ioana Enache, corespondent Editor Aleph News: „Prețurile au fost un pic mai mari decât în anii precedenți dar nu este neapărat un lucru general valabil. Depinde foarte mult de tine ce furnizori îți alegi. Depinde foarte mult de tine de ce trupă îți alegi, ce fotografi vrei să ai alături de tine”

Alexandru Iancu alege muzica perfectă pentru nunta ideală. El spune că artiștilor le-a fost dor să urce pe scenă și să cânte din nou.

Alexandru Marius Iancu: „Oamenii dacă, mă refer aici inclsuiv la invitați dar și la artiști pentru că suntem oameni la bază, s-au bucurat .Adică au trecut peste temerile alea inițiale chiar dacă erau mai mari sau mai mici și s-aiu bucurat de eveniment”