• Cercetătorii lucrează la un vaccin anti-Covid pentru nurci
  • Franţa şi Danemarca au sacrificat toate nurcile de la mai multe ferme
  • În Danermarca, virusul s-a transmis de la nurci la oameni
  • Danermaca a ucis 17 milioane de nurci

Nu doar omenirea își pune speranțele în vaccinul anti-Covid. Puternic lovite de efectele pandemiei, nurcile sunt următoarele la imunizare, după oameni.

Două firme americane au cerut licenţă pentru a produce serul, de la Departamentul Agriculturii din SUA, potrivit New York Times. Cercetătorii ruşi şi finlandezi lucrează şi ei la un vaccin care să oprească epidemia în rândul nurcilor.

În luna noiembrie a anului trecut mii de animale au fost ucise în Franţa şi Danemarca, după ce în mai multe ferme au izbucnit focare de coronavirus.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR

La unele nurci a fost descoperită chiar şi o versiune mutantă de Covid.

Ce vedem aici este că virusul se transmite către animale şi înapoi către oameni şi suferă mutaţii pe parcurs. A fost o muncă foarte grea pentru a găsi un vaccin, iar acum avem o nouă mutaţie, de care nu suntem pregătiţi. Nu ştim cât de importantă este.”, spune Laura Donnely, editor The Telegraph

Afacerea cu blănuri de nurcă are succes și în România. O companie olandeză, care deține lângă Brașov 2 ferme de nurci, a făcut un profit de peste 6 milioane de euro în 2018. Până acum nu au fost raportate cazuri de coronavirus la aceste ferme.