O altă teorie a conspirației? Fanii animației „The Simpsons” spun că o secvență din serial prezice epidemia de variola maimuței

Sursă: YouTube
  • Un episod din serialul animat „The Simpsons”, care arată cum personajele se îmbolnăvesc după ce au intrat în contact cu o maimuță, a determinat fanii să afirme că serialul a prezis epidemia de variola maimuței, încă din 1995.
  • Într-un episod din 1995, „Home Sweet Home-Diddly-Dum-Doodily”, Bart se alege cu păduchi după contactul cu o maimuță, în timp ce Milhouse se plânge că este „atât de răcit”, cu simptome asemănătoare gripei.
  • De-a lungul timpului, s-au format tot felul de teorii potrivit cărora această comedie a prezis o serie de evenimente istorice, inclusiv președinția lui Donald Trump și atacurile teroriste din 11 septembrie.

Un episod din serialul animat „The Simpsons”, care arată cum personajele se îmbolnăvesc după ce au intrat în contact cu o maimuță, a determinat fanii să afirme că serialul a prezis epidemia de variola maimuței, potrivit Independent.

De-a lungul timpului, s-au format tot felul de teorii potrivit cărora această comedie a prezis o serie de evenimente istorice, inclusiv președinția lui Donald Trump și atacurile teroriste din 11 septembrie.

Însă acum, fanii spun că episodul din 1995, „Home Sweet Home-Diddly-Dum-Doodily”, este dovada unei alte profeții ascunse care s-a adeverit.

În serial, Bart se alege cu păduchi după contactul cu o maimuță, în timp ce Milhouse se plânge că este „atât de răcit”, cu simptome asemănătoare gripei.

„Aceasta este originea virusului Monkey Pox„, a spus un comentator online, citat de indy100.

„Cei de la Simpsons au prezis-o! #MonkeyPox”, a adăugat altul.

Alții au arătat cu degetul și spre „The Fool Monty”, al șaselea episod din sezonul 22, în care se prezintă o boală fabricată, răspândită în mod deliberat de către directorii de televiziune – „House Cat Flu”.

„Cine știe ce vor mai prezice The Simpsons în continuare.”, mai spun comentariile.

Variola maimuței apare, în mod normal, ca o erupție cutanată acută, însoțită de alte simptome, inclusiv dureri de cap, febră, ganglioni limfatici umflați, dureri musculare și corporale, dureri de spate și slăbiciune.

Între timp, recenta izbucnire a virusului rar al variolei maimuței a stârnit relatări „rasiste și homofobe”, care au fost condamnate de Organizația Națiunilor Unite.

În Anglia, cel puțin 20 de cazuri au fost depistate de către Agenția britanică de securitate sanitară (UKHSA) începând cu 6 mai, predominant la bărbați homosexuali și bisexuali.

Agenția Națiunilor Unite pentru SIDA a afirmat că unele relatări despre virus, în legătură cu Africa și comunitatea LGBTQ+, „întăresc stereotipurile homofobe și rasiste și exacerbează stigmatizarea”.