• O asistentă româncă de 56 de ani din Italia fura cardurile pacienților muribunzi și făcea cumpărături dese, sub 25 de euro, fără PIN.
  • Asistenta româncă, suspendată acum din funcție, a fost reținută de către procurori și anchetată.
  • Asistenta a furat primul card de la o pacientă răpusă de COVID-19.

O asistentă româncă din Florența făcea cumpărături cu carduri furate de la pacienți muribunzi. Aceasta este în arest și își așteaptă procesul. Făcea cumpărături mici și dese, sub 25 de euro, ca să nu fie nevoie de PIN. La percheziții, anchetatorii au găsit zeci de cărți de credit ale unor foști pacienți, multe fiind ascunse sub covoarele din mașină.

Prima reclamație a venit acum un an, când o femeie a murit de COVID-19, la spitalul unde lucra românca. În aceeași zi, familia pacientei și-a dat seama că cineva a făcut multe cumpărături în valoare de peste 500 de euro de pe cardul răposatei. Tatăl pacientei a spus că în momentul în care suma furată din contul fetei va fi recuperată, o va dona unui centru de caritate.

Asistenta româncă, în vârstă de 56 de ani, se afla de mai mult timp în Italia

Asistenta româncă, în vârstă de 56 de ani, se afla de mai mult timp în Italia. Aceasta locuiește la Florența și are o mașină aproape nouă. La spital era plătită cu 1.400 de euro pe lună. Plecase din țară pentru un salariu mai bun, dar, cu măririle din ultimii ani, acasă ar fi câștigat mai mult.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Acum a rămas fără serviciu și ar putea primi până la cinci ani de închisoare. Aceasta le-a spus anchetatorilor că nici nu mai ține minte câte carduri a furat de la pacienți. La percheziții, carabinierii au găsit inclusiv cartea de credit a unei colege de-a asistente, care a avut un accident grav de mașină și a ajuns internată la spital.

Acum vreo cinci ani a mai fost un caz asemănător la un spital din Trieste și se poate să se fi inspirat de acolo, sperând că nu va fi prinsă.