• O biserică ce datează din secolul al XIX-lea a revenit la suprafață, după ce a fost timp de 40 de ani scufundată
  • Virgen de los Dolores (sau „Fecioara Durerilor”) a fost construită în anul 1898
  • Întreaga comunitate a orașului El Zangarro a fost forțată să își abandoneze căminul

O biserică ce datează din secolul al XIX-lea a revenit la suprafață, după ce a fost timp de 40 de ani scufundată, informează New York Post.

Virgen de los Dolores (sau „Fecioara Durerilor”) a fost construită în anul 1898, iar de 40 de ani se afla în mijlocul unui lac din Mexic. Povestea este într-adevăr fascinantă. Întreaga comunitate a orașului El Zangarro a fost forțată să își abandoneze căminul din cauza inundațiilor. În zonă a fost construit Barajul Purisima, iar lacul avea să poarte același nume.

Sursa foto: Agenția de Protecție a Mediului din Mexic

Cele menționate anterior s-au întâmplat în 1979. Acum, din cauza secetei, biserica în cauză „s-a ridicat” la suprafață. Întreaga regiune centrală a Mexicului este afectată de secetă.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

„Istoria orală ne spune că le-a fost foarte greu să părăsească locul, nu doar din cauza clădirilor, ci din cauza sentimentului de apartenență la locul respectiv”, a spus Dulce Vasquez, directorul arhivelor municipale locale.

Sursa foto: Agenția de Protecție a Mediului din Mexic

Dacă seceta va continua în același ritm nu este exclus ca întregul oraș să apară din nou la suprafață, casă cu casă, rând pe rând. Deși evenimentul este devastator pentru localnici și pentru întreaga regiune centrală a Mexicului, acesta ne oferă peisaje inedite, spectaculoase.

„Câțiva au rezistat până când au văzut că era deja o realitate că apa va ajunge și va acoperi întregul oraș”, a spus același Dulce Vasquez despre evenimentul petrecut în 1979.