• Am înregistrat tortura copiilor pentru prima dată”, a spus Lubinets.
  • Am crezut că nu se mai poate atinge fundul după Bucea, Irpin… dar chiar am ajuns la fund în Herson”.
  • Potrivit mărturiilor localnicilor, copiii au fost supuși la abuzuri psihologice din partea răpitorilor ruși.

Autoritățile ucrainene au descoperit o cameră pe care rușii o foloseau pentru a reține și tortura copii în timpul ocupației orașului Herson, a declarat Dmitro Lubinets, comisarul pentru drepturile omului din Verkhovna Rada, la 14 decembrie.

Potrivit mărturiilor localnicilor, alte victime ale torturii din această unitate știau că copiii ucraineni fuseseră ținuți acolo de către serviciile de securitate rusești, care numiseră camera celula copiilor”.

Copiilor li se dădea puțină apă și aproape deloc mâncare, a declarat Lubinets. Potrivit mărturiilor localnicilor, copiii au fost supuși la abuzuri psihologice din partea răpitorilor ruși, care le spuneau că părinții lor i-au abandonat și că nu se vor mai întoarce niciodată acasă.

Recomandări

CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
RĂMÂNE TRUMP FĂRĂ IMUNITATE?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
METROUL NU MAI BATE PASUL PE LOC

Un băiat în vârstă de 14 ani a fost arestat și apoi torturat doar pentru că a făcut o fotografie a echipamentului rusesc stricat, a declarat Lubinets.

Am înregistrat tortura copiilor pentru prima dată”, a spus Lubinets. Am crezut că nu se mai poate atinge fundul după Bucea, Irpin… dar chiar am ajuns la fund în Herson„.