O campanie masivă pe social-media l-a adus pe Călin Georgescu pe primul loc la alegerile prezidențiale. Ce propuneri are pentru România

Călin Georgescu intră în Turul II al prezidențialelor. Este o supriză, candidatul independent a început să urce în sondaje săptămâna trecută. Elena Lasconi l-a depășit pe Marcel Ciolacu și intră în turul 2.

Șeful de campanie al Elenei Lasconi, Cristian Seidler, spune că „pe baza numărătorii paralele realizate de USR, România are șansa unui nou început după 35 de ani, pentru că Elena Lasconi a intrat în turul 2 al alegerilor prezidențiale cu un avans de câteva mii de voturi față de candidatul PSD Marcel Ciolacu”, a declarat Cristian Seidler, șeful de campanie al Elenei Lasconi.

Cine este Călin Georgescu și cum a ajuns să fie pe primul loc la prezidențiale?

Călin Georgescu are 62 de ani a absolvit facultatea de Agronomie şi este doctor în studiul solurilor. La începutul anilor 90 a condus un ONG de mediu și prima funcție publică pe care a ocupat-o a fost cea de secretar general în ministerul Mediului. A condus apoi un departament din cadrului Ministerului Afacerilor Externe, apoi a avut diferite funcţii la ONU în domeniul conservării mediului.

Este profesor asociat la Universitatea din Piteşti și se prezintă ca expert în dezvoltare durabilă. În 2012 a fost vehiculat numele lui pentru funcția de premier, după căderea guvernului BOC, după Colectiv, din nou, iar în 2020, când a intrat în Parlament, AUR îi promitea funcția de premier și l-a numit chiar președinte de onoare. S-a dezis apoi de el, după ce i-a fost deschis dosar penal i-a numit ”eroi” pe liderul legionar Corneliu Zelea Codreanu şi pe mareşalul Antonescu.  

În ultimele zile de campanie, a fost obligat să înlăture din mediul online toate materialele electorale care nu conţin codul de identificare primit de la AEP. A spus aseară că rezultatul este nesiguranța poporului român din ultimii 35 de ani.

Ce propune Călin Georgescu?

Călin Georgescu este suveranist. El propune promovarea independenței economice și protejarea resurselor naționale, dezvoltarea economie locale prin rețele de mici producători și meșteșugari, agricultură ecologică, investiții în surse regenrabile și eficiență energetică, tpate bazate pe trei piloni ai unei Românii sustenabile: hrană, apă și energie.

Explicația rezulatului

O campanie masivă pe social-media. O analiză Expert-Forum, făcută cu o zi înainte de alegeri, arată că, pe 18 noiembrie, Călin Georgescu avea 92,8 milioane de vizualizări în cea mai mare parte în ultimele 2 luni. În 4 zile a crescut cu 52 milioane de vizualizări. Tema cu cea mai mare vizibilitate promovată de Călin Georgescu pe TikTok în ultimele două luni este pacea, nevoia ca România să oprească sprijinul acordat Ucrainei pentru a nu implica țara în război. Sunt zeci de conturi pe TikTok care l-au promovat pe Călin Georgescu, care a luat din votanții suveraniști ai lui George Simion.

“Poziția oficială a TikTok este că platforma nu acceptă reclame politice plătite, dar acest exercițiu de PR al lor e contrazis de realitatea în care majoritatea covârșitoare a conținutului rămâne nemarcat. Mai mult decât atât, conturilesunt verificate superficial: ele se declară de divertisment dar fac propagandă politică la vedere. Aceasta rămâne principala problemă pentru toate conturile cu conţinut politic analizate: nu au nicio trasabilitate în viața reală dar creează conținut cu sute de milioane de vizualizări”, arată analiza Expert Forum.

Exit mobile version