• Descoperirea, care a fost făcută la mai puțin de 100 de metri de cea de anul trecut, a determinat cercetări.
  • Societatea a precizat că canoea va fi îngrijită de membrii tribului și de personalul său.
  • Aceasta va fi supusă unui proces de doi ani pentru a fi conservată.

O canoe folosită de indigeni în urmă cu 3.000 de ani, recuperată recent din lacul Mendota din Wisconsin, este cea mai veche canoe descoperită vreodată în regiunea Marilor Lacuri, a anunțat joi Societatea Istorică din Wisconsin.

Canoea, care a fost găsită în bucăți în fundul lacului, a fost scoasă în colaborare cu națiunile indigene din Wisconsin, a precizat societatea istorică într-un comunicat de presă.

Potrivit societății istorice, canoea, care a fost sculptată dintr-o singură bucată de stejar alb, a fost descoperită în apropiere de locul în care a fost găsită o canoe complet intactă, veche de 1.200 de ani, în noiembrie anul trecut.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Membri ai națiunii Ho-Chunk și ai tribului Bad River au fost prezenți la recuperarea canoei, a precizat societatea istorică în comunicatul de presă. Canoele sunt restaurate de către specialiști în conservare, într-un proces care va dura doi ani.

Descoperirea unei canoe suplimentare cu semnificație istorică în Lacul Mendota este cu adevărat incredibilă și deschide oportunități neprețuite de cercetare și educație pentru a explora schimbările tehnologice, culturale și stilistice care au avut loc în proiectarea canoelor dugout de-a lungul a 3.000 de ani, a declarat James Skibo, arheologul de stat al societății.

Skibo a declarat că descoperirea, care a fost făcută la mai puțin de 100 de metri de cea de anul trecut, a determinat cercetări pentru a afla dacă aceste canoe se aflau în apropierea unor situri sătești acum scufundate.

Recuperarea acestei canoe construite de strămoșii noștri oferă o dovadă fizică suplimentară că populația nativă a ocupat Teejop Patru Lacuri timp de milenii, că pământurile noastre ancestrale sunt aici și că am avut o societate dezvoltată de transport, comerț și schimburi, a declarat președintele Ho-Chunk, Marlon WhiteEagle.

Societatea a precizat că canoea va fi îngrijită de membrii tribului și de personalul său înainte ca aceasta și canoea găsită anul trecut să fie supuse unui proces de doi ani pentru a le conserva și care se va încheia cu liofilizarea pentru a elimina orice rest de apă. Am fost uimit când anul trecut a fost descoperită o canoe veche de 1.200 de ani, dar această descoperire a unei canoe care datează din anul 1000 î.Hr. este pur și simplu extraordinară, a declarat într-o declarație guvernatorul provinciei Wisconsin, Tony Evers.