• Descoperirea, care a fost făcută la mai puțin de 100 de metri de cea de anul trecut, a determinat cercetări.
  • Societatea a precizat că canoea va fi îngrijită de membrii tribului și de personalul său.
  • Aceasta va fi supusă unui proces de doi ani pentru a fi conservată.

O canoe folosită de indigeni în urmă cu 3.000 de ani, recuperată recent din lacul Mendota din Wisconsin, este cea mai veche canoe descoperită vreodată în regiunea Marilor Lacuri, a anunțat joi Societatea Istorică din Wisconsin.

Canoea, care a fost găsită în bucăți în fundul lacului, a fost scoasă în colaborare cu națiunile indigene din Wisconsin, a precizat societatea istorică într-un comunicat de presă.

Potrivit societății istorice, canoea, care a fost sculptată dintr-o singură bucată de stejar alb, a fost descoperită în apropiere de locul în care a fost găsită o canoe complet intactă, veche de 1.200 de ani, în noiembrie anul trecut.

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?

Membri ai națiunii Ho-Chunk și ai tribului Bad River au fost prezenți la recuperarea canoei, a precizat societatea istorică în comunicatul de presă. Canoele sunt restaurate de către specialiști în conservare, într-un proces care va dura doi ani.

Descoperirea unei canoe suplimentare cu semnificație istorică în Lacul Mendota este cu adevărat incredibilă și deschide oportunități neprețuite de cercetare și educație pentru a explora schimbările tehnologice, culturale și stilistice care au avut loc în proiectarea canoelor dugout de-a lungul a 3.000 de ani, a declarat James Skibo, arheologul de stat al societății.

Skibo a declarat că descoperirea, care a fost făcută la mai puțin de 100 de metri de cea de anul trecut, a determinat cercetări pentru a afla dacă aceste canoe se aflau în apropierea unor situri sătești acum scufundate.

Recuperarea acestei canoe construite de strămoșii noștri oferă o dovadă fizică suplimentară că populația nativă a ocupat Teejop Patru Lacuri timp de milenii, că pământurile noastre ancestrale sunt aici și că am avut o societate dezvoltată de transport, comerț și schimburi, a declarat președintele Ho-Chunk, Marlon WhiteEagle.

Societatea a precizat că canoea va fi îngrijită de membrii tribului și de personalul său înainte ca aceasta și canoea găsită anul trecut să fie supuse unui proces de doi ani pentru a le conserva și care se va încheia cu liofilizarea pentru a elimina orice rest de apă. Am fost uimit când anul trecut a fost descoperită o canoe veche de 1.200 de ani, dar această descoperire a unei canoe care datează din anul 1000 î.Hr. este pur și simplu extraordinară, a declarat într-o declarație guvernatorul provinciei Wisconsin, Tony Evers.