• O capră a detonat o bombă în Ucraina și a zdrobit 40 de soldați ruși.
  • Explozia a avut loc în apropierea unui spital din Zaporojie.
  • Animalul a scăpat dintr-o fermă din apropierea satului Kinski Rozdori și s-a rătăcit printre soldați.

Cei 40 de militari ruși au fost răniți după ce o capră a detonat o bombă în Ucraina. Armata se afla în apropierea unui spital din Zaporozhye și unde s-au montat bombe. Animalul a apărut brusc și cu „mișcările sale haotice” a declanșat explozia, scrie ziarul britanic Telegraph.

Capra a scăpat dintr-o fermă din apropierea satului Kinski Rozdori și s-a rătăcit printre soldați. Au pus minele ca o capcană în încercarea de a face o apărare circulară.

La scurt timp după ce a fost pregătită ambuscada, animalul a declanșat capcana infernală, care a provocat o reacție în lanț, alte dispozitive explodând.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
EUROPA ÎNVINGE CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY A DEVENIT VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Cel puțin 40 de militari au fost răniți. Soarta caprei este necunoscută, notează publicația.

După ce cazul a fost anunțat de informațiile ucrainene, povestea a câștigat rapid popularitate pe rețelele de socializare.

Apare chiar și numele „Capra Kievului”, care este o referire la „Spiritul Kievului”, miticul pilot ucrainean despre care se spunea că a rezistat cu succes invaziei ruse în primele săptămâni de război.

Între timp, luptele din Ucraina continuă, iar în urmă cu câteva zile Rusia a anunțat că a câștigat bătălia pentru Severodonețk. Continuă și atacurile de la Zaporojie. Până la 60% din suprafață se află sub ocupația armatei ruse.