• O casă, monument istoric, s-a prăbușit pe o stradă din centrul Capitalei
  • Clădirea a fost construită în anul 1920
  • Vecinii spun că nu i-au văzut de ani buni pe proprietari

O casă veche s-a prăbușit, aseară, în centrul Capitalei. Nu era locuită și nimeni nu a fost rănit. Nu știm, însă, dacă a căzut din senin sau dacă a fost distrusă intenționat. Cert este că totul se putea termina tragic. Clădirea s-a prăbușit pe stradă și doar întâmplarea a făcut să nu treacă cineva prin dreptul ei, în acel moment. Pompierii au evacuat mai mulți locatari ai unei case lipite de cea dărâmată și au asigurat zona.

Cristina Șerban, Locuitoare din zonă: „La ora aia nu era nimeni pe stradă, nu s-a întâmplat nimic, aveam mașina parcată, din fericire n-a ajuns până acolo. Am înțeles că sunt mai mulți proprietari, bătrâni, frați, undeva de prin Moldova dar n-a venit nimeni niciodată.”

Clădirea, monument istoric, a fost construită în 1920. Practic, e una dintre capcanele orașului, lăsate de izbeliște atât de primărie cât și de proprietari. În București sunt 350 de clădiri încadrate în clasa I de risc seismic, pe care proprietarii ar trebui să le reconsolideze înainte să se dărâme singure, cu sau fără cutremur.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Marius Velicu, arhitect: „Proprietarul clădirii este răspunzător de întreținerea clădirii. Când este vorba de un monument este greu de intervenit pe astfel de clădiri. Este greu de autorizat o intervenție, o modificare la o clădire-patrimoniu. Proprietarii acestor clădiri nu sunt fericiți că dețin un monument atâta timp cât statul nu-i susține sau nu-i ajută să pună pe picioare sau să reabiliteze o astfel de clădire.”