O comună din Brașov ar putea intra în carantină. Simptomaticii și contacții refuză testarea, deși numărul cazurilor crește

carantina-politie Mediafax Foto
  • CJSU Brașov a trimis Centrului Național de Coordonare și Conducere a Intervenției propunerea de instituire a carantinei în comuna Comana.
  • Potrivit Prefecturii Brașov, numărul cazurilor de Covid-19 este în creștere, iar simptomaticii și contacții direcți refuză testarea.

Prefectul județului Brașov, Mihai Cătălin Văsii, a convocat marți o ședință pentru discutarea situației epidemiologice din comuna Comana.

Potrivit unui comuicat al Prefecturii, în localitatea Comana numărul cazurilor de Covid este în creștere, iar măsurile de protecție nu sunt respectate de toată lumea.

Directorul executiv al DSP Brașov, dr. Andrea Neculau a prezentat analiza de risc a comunei Comana, din care a reieșit că trendul cazurilor de COVID-19 este în creștere, gradul de conformare a populației la măsurile de protecție sanitară este scăzut, iar persoanele simptomatice, precum și contacții direcți ai cazurilor confirmate refuză testarea, deși DSP a trimis teste la medicul de familie din comună”, se arată în comunicat.

CJSU Brașov a cerut Centrului Național de Coordonare și Conducere a Intervenției emiterea Ordinului Șefului Departamentului pentru Situații de Urgență privind instituirea măsurii de carantină zonală pentru comuna Comana.

Măsura ar urma să intre în vigoare de marți seara, de la ora 22.00, pentru o perioadă de 14 zile.