O elevă de 13 ani a recunoscut că a mințit în cazul profesorului Samuel Paty, decapitat anul trecut de un extremist musulman

Sursa: BBC
  • O elevă de 13 ani a recunoscut că a inventat o poveste despre profesorul ei, Samuel Paty, cel care a fost decapitat anul trecut.
  • Eleva era, de fapt, suspendată din cauza absențelor și l-a acuzat pe dascăl în rândul comunității musulmane.
  • Tatăl elevei începuse să-l urască pe profesor, iar fiica sa a mințit pentru a-i face pe plac părintelui.
  • Samuel Paty, profesor de Istorie, Geografie şi Educaţie Civică la un liceu, a fost asasinat la periferia Parisului de un militant islamist.

O elevă în vârstă de 13 ani a recunoscut că a inventat o acuzație împotriva fostului ei profesor, Samuel Paty, cel care a fost decapitat, ulterior, de un islamist. Profesorul și-a găsit sfârșitul din cauza acuzațiilor false ale elevei. Aceasta a mărturisit că a mințit împotriva lui Paty, doar pentru a-i face pe plac tatălui său, care începuse să-l urască pe dascăl.

Pe lângă acest lucru, eleva a mai spus că nici măcar nu a fost la cursul în care profesorul ar fi arătat o caricatură al profetului Mahomed, potrivit The Independent.

Fata, care nu a fost identificată, susținuse inițial că domnul Paty le-a cerut elevilor musulmani să părăsească clasa înainte de a arăta copiilor „o fotografie a profetului gol” în timpul unei ore de liberă exprimare. Afirmațiile ei au dus la un lanț dramatic de evenimente, inclusiv amenințări de moarte împotriva profesorului și indignare în rândul musulmanilor.

Decapitat de un extremist în vârstă de 18 ani

La zece zile după comentariile sale, profesorul, în vârstă de 47 de ani, a fost decapitat de Abdullakh Anzorov, în vârstă de 18 ani, care a fost ulterior împușcat de poliție.

Luni, avocatul fetei, Mbeko Tabula, a declarat că eleva a confirmat că a plecat în ziua respectivă și că nu a participat la cursul școlii din Conflans-Sainte-Honorine, la vest de Paris. „A mințit pentru că se simțea prinsă într-o spirală, deoarece colegii ei de clasă i-au cerut să fie purtător de cuvânt”, a spus Tabula.

Cotidianul francez Le Parisien a raportat că fata a vrut doar ca tatăl ei să nu știe că ea a fost suspendată pentru că nu a participat la lecții.

Fata i-ar fi spus tatălui ei că și-a exprimat furia pe profesorul Paty pentru că le-a cerut copiilor musulmani să stea pe coridor în timp ce el arăta fotografiile cu profetul Mahomed și, prin urmare, a suspendat-o de la cursuri pentru două zile.

Fata, acuzată de calomnie, iar tatăl ei a fost arestat pentru „complici la o crimă teroristă”

Revoltat, tatăl ei a început o campanie de ură împotriva profesorului și a depus o plângere la poliție împotriva dascălului, acuzându-l că promovează islamofobia. Tatăl elevei postase un video clip pe rețelele sociale, cu acuzații împotriva lui Paty, iar de acolo lucrurile au degenerat pentru Samuel Paty, care începuse să primească amenințări cu moartea.

Fata a fost acuzată de calomnie, iar tatăl ei a fost arestat pentru „complici la o crimă teroristă”, împreună cu un predicator islamist.