• Spitalul de Urgență din Kabul a precizat că a primit 27 de pacienți răniți în explozie, inclusiv un copil de șapte ani.
  • Oficialul taliban al serviciilor de informați a declarat că explozia a avut loc într-o moschee.
  • Alți oficiali din guvernul taliban nu au răspuns la multiplele solicitări de confirmare a numărului de victime.

O explozie uriașă a lovit miercuri o moschee din Kabul în timpul rugăciunilor de seară, au declarat martorii și poliția, iar numeroase persoane se temeau că vor muri sau vor fi rănite.

Poliția a declarat că au existat mai multe victime, dar nu a precizat câte. Un oficial taliban din cadrul serviciilor de informații a declarat pentru Reuters că este posibil ca până la 35 de persoane să fi fost rănite sau ucise, iar bilanțul ar putea crește și mai mult. Al Jazeera a citat un oficial neidentificat care a dat un bilanț de 20 de morți.

Spitalul de Urgență din Kabul a precizat pe Twitter că a primit 27 de pacienți răniți în explozie, inclusiv un copil de șapte ani.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Martorii au declarat pentru Reuters că explozia puternică a fost auzită într-un cartier din nordul Kabulului, spărgând geamurile clădirilor din apropiere. Ambulanțele s-au grăbit să ajungă la fața locului.

O explozie a avut loc în interiorul unei moschei…. explozia a cauzat victime, dar numărul acestora nu este încă clar, a declarat pentru Reuters purtătorul de cuvânt al poliției din Kabul, Khalid Zadran.

Oficialul taliban al serviciilor de informații, care a vorbit sub protecția anonimatului, a declarat că explozia a avut loc într-o moschee, printre credincioșii din zona Khair Khana din Kabul.

Imamul moscheii se numără printre cei uciși, iar bilanțul ar putea crește în continuare, a adăugat sursa. Echipe de informații se aflau la locul exploziei, iar investigațiile erau în curs de desfășurare.

Alți oficiali din guvernul taliban nu au răspuns la multiplele solicitări de confirmare a numărului de victime.