• Femeie a fost arestată și acuzată de falsificarea documentelor de vaccinare.
  • Femeia a prezentat un card de imunizare COVID-19 fals la aeroportul din Honolulu.
  • Un administrator al programului Safe Travels a depistat cardul de vaccinare care putea fi fals, pe 23 august.

O femeie a fost arestată și acuzată de falsificarea documentelor de vaccinare, după ce ar fi prezentat un card de imunizare COVID-19 fals la aeroportul din Honolulu, SUA cu scopul de a evita regula de carantină de 10 zile impusă de statul american, scrie thehill.

Potrivit postului local de știri, un administrator al programului Safe Travels a depistat cardul de vaccinare care putea fi fals pe 23 august, când Chloe Mrozak, care locuiește în Illinois, SUA, l-a prezentat la controlul din aeroport.

Pe card, „Moderna” era scris greșit ca „Maderna”. William Lau, agent special din cadrul Departamentului Procuraturii Generale, a afirmat pentru KHON că această greșeală de ortografie a fost „un indiciu, precum și alte lucruri” pe baza căruia autoritățile de la aeroportul din Honolulu au crezut că sunt suspecte „și, ca parte a suspiciunii, au făcut o treabă excelentă în a ne anunța”.

Recomandări

SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII

Femeia a susținut că era vaccinată

Mrozak a susținut, că a fost vaccinată în Delaware, dar când agentul special responsabil de anchetă a luat legătura cu oficialii din Delaware pentru a confirma statutul ei de vaccinare, femeia nu a fost găsită în sistemul de evidență.

Agentul special s-a întâlnit cu alți agenți din cadrul echipei de control al respectării carantinei (Quarantine Compliance Check – QCC) pe 26 august ca să evalueze ce măsuri trebuie luate în cazul lui Mrozak, conform sursei de știri. Echipa crede, că femeia ar fi plecat din Honolulu cu o aeronavă Southwest Airlines, mai degrabă decât cu un zbor American Airlines, întrucât majoritatea zborurilor Southwest sunt cumpărate de aceasta, sub formă de bilete dus-întors pentru a economisi bani.

„A fost un efort comun că am reușit să o localizăm și am aflat când pleca, chiar dacă a fost evazivă cu privire la locul de cazare”, a declarat Lau pentru KHON.

Cauțiune de 2000 de dolari

Mrozak a fost arestată de echipa QCC pe 28 august, la biroul Southwest Airlines, unde era bănuită de falsificarea unor certificate de vaccinare. Mrozak a primit o cauțiune de 2.000 de dolari, potrivit agentului special responsabil de acest caz.

Este cel mai nou caz dintr-o serie de situații în care persoane au fost acuzate că au utilizat carduri de vaccinare falsificate. Procuratura districtului Manhattan a înaintat săptămâna trecută acuzații împotriva a 15 persoane, acuzându-le că au fost implicate într-o conspirație pentru distribuirea de certificate de imunizare COVID-19 false.