• Pasagerii nu au făcut nimic în timp ce o femeie a fost violată în trenul din Philadelphia.
  • Femeia, care nu-și cunoștea agresorul, a fost transportată la spital.
  • SEPTA a emis o declarație în care a numit atacul un „act criminal oribil”.


Un bărbat fără adăpost a violat o femeie în această săptămână într-un tren de navetiști din suburbia Philadelphia, în văzul altor pasageri – despre care polițiștii au spus că nu au mișcat un deget pentru a ajuta, nici măcar nu au sunat la 911, potrivit rapoartelor.

Atacul petrecut miercuri, în jurul orei 22.00, a fost surprins pe o înregistrare video de supraveghere în care se vedeau și alte persoane aflate în vagonul de tren, potrivit comisarului Timothy Bernhardt de la Departamentul de Poliție din Upper Darby.

„Se uitau? Nu știu. Din nou, încă ne uităm pe filmare, dar erau mulți oameni, în opinia mea, care ar fi trebuit să intervină. Cineva ar fi trebuit să facă ceva.”, a declarat Bernhardt, a relatat CBS-3 din Philadelphia.

Recomandări

AVERTISMENTUL LUI PUTIN CĂTRE OCCIDENT
CUM DEVII MAI PRODUCTIV LA MUNCĂ
ZIUA MONDIALĂ A RECICLĂRII
CUM VA FI VIAȚA ÎN WOVEN CITY
BIDEN FACE BANI PENTRU CAMPANIE
MACRON VA CERE ÎNCETAREA FOCULUI ÎN UCRAINA

„Vorbește despre locul în care ne aflăm în societate; vreau să spun, cine ar permite ca așa ceva să aibă loc? Așa că este îngrijorător”.

Bernhardt a declarat că un angajat al Autorității de Transport din sud-estul Pennsylvaniei a fost cel care a sunat la poliție pentru a raporta că „ceva nu era în regulă” cu o femeie de la bordul trenului.

Poliția SEPTA, care aștepta la următoarea stație, a reușit să „prindă suspectul în flagrant”, a declarat un purtător de cuvânt al agenției într-o declarație, potrivit NBC-10 Philadelphia.

Aceștia l-au arestat pe Fiston Ngoy, în vârstă de 35 de ani, despre care se crede că este un om al străzii, a relatat postul.

Femeia, care nu-și cunoștea agresorul, a fost transportată la spital. Bernhardt a spus despre ea că este o „femeie incredibil de puternică”, care a furnizat poliției o mulțime de informații, potrivit The Associated Press.

SEPTA a emis o declarație în care a numit atacul un „act criminal oribil”.

„Au fost și alte persoane în tren care au asistat la acest act oribil, iar acesta ar fi putut fi oprit mai devreme dacă un călător ar fi sunat la 911”, a declarat autoritatea.